felolvasóest

2019.02.18. 07:02

Szépprózák délutánja lesz a hétfői

A Magyar Széppróza Napja alkalmából a Vörösmarty Társaság ezúttal egy hétfői felolvasó esttel készül.

Bokros Judit

Bobory Zoltán büszke a növekvő taglétszámra

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A nagyszerű regényíró, Jókai Mór február 18-ai születésnapjához kötődik a Magyar Széppróza Napjának létrehozása, amelyet tavaly ünnepeltünk először. Ez a kezdeményezés a Magyar Írószövetségtől ered. A szervezet idén egy budapesti programmal készül hétfőn: az írószövetség klubtermében bemutatják az Irodalmi Magazin Jókai-számát, valamint Az év novellái 2019 című antológiát. A fehérvári Vörösmarty Társaság szintén hétfőn, 17 órától felolvasóestet rendez a Kossuth utcai teremben.

Amint azt Bobory Zoltán elnöktől megtudtuk, a társasághoz tartozó szerzők 1-2 saját írást adnak elő, de rajtuk kívül is felolvashat bárki a közönség soraiból. Az esten az előzetes szerint Bartal Klára, Bobory Zoltán, Gál Csaba, László Zsolt, Nehrer György, Pálfalvi András, Prax Levente, Saitos Lajos, Szegedi Kovács György szövegei hangzanak majd el, ezzel is éltetve a szépprózát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában