Szórakozás a négyzeten

2019.04.15. 07:00

Két egész napon át tartott a második tavaszi fesztivál Dégen

A mögöttünk hagyott hétvégén a tavasz leginkább csak a dégi fesztivál nevében mutatkozott meg.

Szanyi-Nagy Judit

Katonadolog – az általános iskola második osztályosai mutatták meg, milyen is a katonaélet

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

E két nap alatt ugyanis hol jobban, hol kevésbé esett, ha pedig alábbhagyott az égi áldás, sötét fellegek gyűltek, és hűvös szél borzolta a hajakat. Az emberek kedélyén kevésbé talált fogást – s ez leginkább a szereplőknek, szervezőknek volt köszönhető. Kezdjük az elején! A II. Dégi Tavaszi Fesztivál első etapja, a szombati nap hivatalos megnyitóval kezdődött. „Szombaton és vasárnap színes vásári forgatag és gazdag programok várják a szórakozni vágyó gyermekeket, felnőtteket. Legyen ez a két nap a kikapcsolódásé, szórakozásé!” – fogalmazott köszöntőjében Gárdonyi Sándorné polgármester.

A kézműves fesztiválra 11 település alkotói érkeztek

Az elöljáró mellett a megjelenteket Szanyi-Nagy Zsoltné is köszöntötte, ám ő ötletgazdaként, fő szervezőként a III. Dégi Kézműves Találkozó és Vásárról szólt. Hiszen míg az iskola szabadtéri színpadán például a siófoki fúvósok zenéltek és az iregszemcsei mazsorettek produkcióztak, a színházteremben kézművesek serénykedtek, s hagyományőrző műsorok követték egymást. Így készült esküvőre a Bóbita Óvoda néptánccsoportja, s így adott elő csodás népdalcsokrokat Farkas Mihályné Zsófia és Réfi Piroska. A Balatonfűzfőről érkezett Fenyvesi Zóra Klaudia fuvolán játszott.

Katonadolog – az általános iskola második osztályosai mutatták meg, milyen is a katonaélet
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Ráadásként „idegenvezetést” is szerveztek az elkészült parkhoz és úthoz

S ha már a nóta adott volt, a jó ebéd is elkészült: több főzőállomás gulyással vagy éppen pörkölttel várta az éhesszájú vendégeket, akár fellépők, résztvevők, akár a rendezvényre látogató programkedvelők voltak ők. Farsangi műsoraikat az iskolából kimerészkedve, a nagyközönség előtt is bemutatták a helyben tanulók, de a dégi gyermekotthon növendékei és a Forgócska néptánccsoportok is kitettek magukért. A zenés, táncos és sok esetben humoros produkciók közé egy komolyabb „műsorszámot” is beékeltek a szervezők: a délután folyamán két elkészült beruházást – egy fitneszparkot és egy aszfaltozott mezőgazdasági utat – adott át a polgármester és Varga Gábor országgyűlési képviselő. Az önkormányzat ráadásként erre a napra „idegenvezetést” is szervezett az elkészült parkhoz és úthoz, amelyhez sofőrt és saját gépjárműveiket is biztosították az érdeklődőknek. A délután aztán (Détár Enikő és az Operettből sosem elég társulat tolmácsolásában) az operettről, valamint MC Hawer és Tekknő által a mulatós zenéről szólt. Ez utóbbi stílust – a port látványosan összerúgó Boróka néptánccsoport tánca után – az esti bálban élhették ki hosszabban a mulatozni vágyók, egészen hajnalig.

Így üdvözölte közönségét Marcellina! Mögötte Fásy Ádám pedig azt is kiemelte: a szomszédos iskola egyre látványosabban szépül
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

 

A vasárnap sporttal indult: a tónál egy ötórás horgászverseny zajlott összesen mintegy negyven felnőtt és gyermek részvételével, míg kora délelőttől a sportpályán futballmérkőzéseket tartottak a meghívott (például enyingi, lajoskomáromi) csapatok közreműködésével. Az időközben szakadó eső végül elállt, így a kálozi Dirty Stunt Team egy igazán látványos motorshow-t mutathatott be az aszfaltra gyülekezőknek. A nagyobb tömeg Fásy Ádám és az általa meghívott sztárvendégek koncertjére érkezett: énekeltetés, taps és jókívánságok jellemezték az estébe nyúló programot. Sőt, a vendégek több alkalommal a nézők között sétáltak! Fásy Ádám és Zsüliett, Singh Viki, Marcellina, Zoltán Erika, Peter Srámek és Nótár Mary ugyancsak maradandó élményt okozott a publikumnak. Többen már-már hazajárnak Dégre!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában