Igazi „nagyágyúkkal"

2019.06.14. 07:20

Filmet forgatnak Csákváron

A csákvári csárdát választotta ki Kovács Levente és Törcsi Levente (az azonos keresztnév véletlen egybeesés), akik írták a Rododendron című történetet és a forgatókönyvét az itt forgatott filmnovellának.

Zsohár Melinda

Gáspár Tibor és Cserhalmi György a csütörtöki, csákvári forgatáson

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A rododendron növény az egyik kommunista ügynök fedőneve, innen a cím, maga a történet pedig a rendszerváltás katartikus idejére viszi vissza a nézőt. Két „nagyágyú”, Cserhalmi György és Gáspár Tibor játsszák a két III/III-as ügynököt, az áldozatot Görög László – ő nem volt jelen még a forgatás helyszínén.

A forgatás kelléke ez a korabeli Mercedes is
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A csárda árnyékos teraszán elköltött ebédet követően ült be Cserhalmi és Gáspár a trailerre helyezett fekete Mercedesbe, ahol maga a lelki dráma lényegében lejátszódik.

Gáspár Tibor és Cserhalmi György a csütörtöki, csákvári forgatáson
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az utolsó pártfőtitkár, Grósz Károly szolgálati autója része a legújabbkori magyar történelemnek, a kérdés pedig örök a téma kapcsán – milyen szolgálni „aljas, nyomorító hatalmakat”, s miként számol el valaki ezek után a lelkiismeretével? Az idén bemutatják a kisjátékfilmet, mondják a rendezők, hiszen a fordulat harmincadik évfordulóját éljük 2019-ben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában