Koronavírus Fejérben

2020.03.20. 07:05

Jó szándékú színházbarát kezdeményezés Fehérváron

A Vörösmarty Színház és az Igéző – ha erre lesz komoly igény – online előadások indítását tervezi a járványhelyzetre tekintettel.

Majer Tamás, S. Töttő Rita

A Szabad Színház az online térben szeretné eljuttatni nézőihez a darabokat

Fotó: Nagy Norbert ( FMH-archív)

Múlt hét közepén két előadás olvasópróbáját is megtartotta a Vörösmarty Színház társulata azzal a szándékkal, hogy miután a veszélyhelyzet elhárul, mielőbb minden a régi kerékvágásba térjen vissza. Az élet azonban átírta a forgatókönyvet, e héten már nem volt próba.

Kérdésünkre felelve a színház munkatársai elmondták, bérleteseik és jegyvásárlóik nagy számához viszonyítva elenyésző azoknak a száma, akiket most az foglalkoztat, hogyan válthatják vissza a jegyet, vagy mikor lesz pótelőadás. A közösségi médiafelületeiken azt tapasztalják, hogy a színházbarátok megértőek a kialakult helyzetben.

– Örömünkre szolgál az a jó szándékú kezdeményezés, amely arra kéri a kulturális események jegytulajdonosait, ne váltsák vissza a jegyüket, hiszen a kulturális intézmények számára minden forint sokat jelenthet. Reméljük, a veszélyhelyzet mielőbb elhárul, addig is igyekszünk a színházbarátokkal a virtuális térben minél szorosabb kapcsolatot ápolni, tervben van korábbi előadások leadása – tudtuk meg.

A Szabad Színház az online térben szeretné eljuttatni nézőihez a darabokat
Fotó: Nagy Norbert ( FMH-archív)

A Szabad Színház előadásainak helyet biztosító Fő utcai Igézőben is felfüggesztették az előadások megtartását. Tették mindezt annak ellenére, hogy általában száz fő alatti programokat szerveztek. A felelős döntés mellett azonban az online térben való megjelenésben gondolkodnak. Közösségi oldalukon felvetették, amennyiben erre igény mutatkozik, élőben streamelt előadások megszervezésével próbálkoznak. Az internet segítségével nézhető előadásra jegyet váltók pedig egy kód beírásával nézhetnék otthonról a produkciót. Ha sokakat érdekel, akkor belevágnak a kísérleti projektbe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában