Frissen Fejérből

2022.05.03. 08:51

A Fába vésett magyar történelem - Kötetbemutató a Tolnai utcai Tagkönyvtárban (videó)

A Fába vésett magyar történelem – Sasvári János László fafaragó életpályája című kötet bemutatására került sor a Tolnai utcai Tagkönyvtárban hétfőn kora este.

Kecskés Zoltán

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A könyv szerzője, Farkas László önkormányzati képviselő az ünnepélyes bemutatón a mellette ülő jeles művészt méltatta, akinek keze munkája lépten-nyomon fellelhető szerte a megyében. Ilyen például a palotavárosi Cserkész-emlékmű vagy az 1848-as dombormű. Mint mondta, Sasvári János László méltó példaképként szolgál az utókor számára. Külön köszönetet mondott Székesfehérvár önkormányzatának a kiadvány finanszírozásáért, a Vörösmarty Társaság elnökének, Bobory Zoltánnak a könyv nyomtatásáért, és Stockinger József cserkészparancsnoknak, aki közel ezer fényképet és kéziratot gyűjtött és rendezett össze. 

Sasvári János László kő- és fafaragó művész felszólalásában köszönetét fejezte ki a közreműködőknek, valamint nagyapja mondását idézte: „Annyit érsz, ahány maradandó alkotást hagysz magad után”. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában