Kiállítás

2023.03.01. 14:00

Egy festő- és egy szobrászművész Levélváltása Etyeken

A héten kiállításrendezés miatt zárva tart az Etyeki Műhely Galéria, amely szombaton új tárlat megnyitójára vár mindenkit.

Borsányi Bea

Fotó: Fórika Attila

Levélváltás – ez a címe annak a március 4-én szombaton 11 órakor megnyíló kiállításnak, amelyen Knyihár Amarilla, festőművész és a marosvásárhelyi születésű Pokorny Attila szobrász munkáit tekinthetik meg az érdeklődők. Kettőjüknek közös projektjük is létezik, lassan tíz éve, hogy együtt szervezik a Kastély-park Nemzetközi Művésztelepet.

Knyihár Amarilla így vall alkotásairól: „Munkáim alakításában fontos szempont volt a kép terének érzékeltetése, fokozása és ezzel együtt a néző terének megnövelése, kibővítése a festészet illúzió teremtő eszközei által. Hogy a képek előtt állók megfeledkezzenek nézői mivoltukról és a képek részvevőivé váljanak és gondolatban ezekben a terekben sétáljanak.”

Pokorny Attila művei köztereken is megtalálhatók országszerte és a határokon túl is, így többek között Kápolnásnyéken, ahol 2020-ban állították fel Apponyi Albert mellszobrát.

A tárlat keddtől péntekig 10-17 óra között tekinthető meg egészen április 14-ig. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában