A szavak elmondják, a képek láttatják

2023.05.16. 21:15

Színek és szavak a Köfém Művelődési Házban

A kedden délután nyílt tárlaton Kiss Edith festményei és Berkovich Gábor versei, mint ikerpárok jelentek meg a művelődési ház kiállító paravánjain.

Hajdú Marianna

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A művelődési ház megnyitóin szinte mindig jelen van az irodalom, a képzőművészet, a zeneművészet, ami a mai kiállítás keddi megnyitóján sem volt másként. 
Simon József a Köfém Művelődési Ház vezetőjének köszöntőjét megelőzően, Grace Yu zongorista, a Bartók Béla Konzervatórium hallgatója játszott a megnyitóra érkezett vendégeknek. A művelődési ház igazgatója bevezetőjében azt is elárulta az egybegyülteknek, hogy a kiállításon a verseivel megjelent Berkovich Gábort, személyesen is ismeri, mégis egy véletlen kellett ahhoz, hogy megtudja, barátja verseket is ír. Ahogy az igazgató fogalmazott: “A festmények szépek a költemények elgondolkodtatók.” A tárlatot Horváth Péter versmondó vezette fel. A bemutatott versek és festmények együttesen, egymással összhangban kerültek a kiállító falakra. Minden vers és festmény témájában és hangulatában egymást tükrözi, erősíti. 
Az amatőr alkotók kiállítása június 6-ig ingyenesen látogatható, a művelődési ház nyitvatartási idejében.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában