Kultúra

2023.09.12. 21:00

A Lendületben című kiállítással nyílt meg az őszi szezon a Köfém Művelődési Házban

Szeptember 12-én, délután 17 órakor Pintér Zoltán, nyugalmazott pedagógus munkáiból nyílt kiállítás Székesfehérváron a Köfém Művelődési Házban.

Déri Brenda

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Határozott ecsetvonások, színkavalkád, energiadús alkotások - ilyen benyomást kelthetett az érdeklődőkben Pintér Zoltán Lendületben című kiállítása, amikor beléptek a művház ajtaján. 

Simon József, a művelődési ház igazgatója a megnyitó során elmondta: Pintér Zoltán személyében egy nagyon szerény tanárembert ismert meg, aki aktív évei alatt, 38 éven át a kápolnásnyéki iskolában tanított. Majd 25 év szünet után, 3 éve ismét elkezdett festeni, amit nagyon jól tett, mert mint mondta szemet gyönyörködtető alkotások születtek. 

Nemes-Mihályi Erika, a Gorsium Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium grafikus művésztanára a 'hagyományos' tárlatvezetés helyett amolyan útmutatót adott a látogatóknak. Azt tanácsolta, hogy az alkotások megtekintésekor ne olvassák el a címeket, hanem bízzák a képzeletükre, hogy egy-egy nonfiguratív művben mit látnak.

A helyszínen ezentúl azt is megtudtuk, hogy az egykori pedagógus még dolgozik egy-két festményen, így a jövőben az is lehet, hogy egy újabb kiállítással tér vissza. Ami pedig a Lendületbent illeti, azt október 1-ig tekinthetik meg az érdeklődők. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában