jégkorong

2017.11.10. 22:09

Lengyelország jobban játszott, s magabiztos győzelmet aratott a nyitányon

A Roland Divatház Négy Nemzet Jégkorong Tornát vereséggel kezdte Magyarország válogatottja.

Ferencz Balázs

Sebők Balázs nem játszott rosszul, de a lengyelek jobbak voltak

Fotó: Kricskovics Antal

Óriási meglepetésre a Divizió I/A-ba visszajutni szándékozó, vagyis a világ harmadik vonalában szereplő Japán válogatottja 2-1-re legyőzte Olaszország csapatát a Roland Divatház Négy Nemzet Jégkorong Torna nyitányán.

A magyar válogatott is valami újra készült. A finn szakember, Jarmo Tolvanen egy, a korábbihoz képest másfajta játékrendszert szeretne meghonosítani a nemzeti együttesnél. Tolvanen sokat korcsolyázó, nagy intenzitású, korongcentrikus, technikás játékot ígért, melynek egyik fontos eleme lehet a letámadás. Ezért is száll harcba a nemzeti együttes négy komplett sorral, vagyis 12-8-as felállással. A pályafutását külföldi mgkeresései ellenére is Székesfehérváron folytató Hári János, valamint Terbócs, Kovács Bronson, a szemgyulladással bajlódó Bodo, és Bálizs Bence nem öltöztek a lengyelek elleni meccsre.

Az első harmad kiegyenlített játékot hozott, majd a 5. percben óriási szólója végén nem talált kapuba Sebők, Odrobny védett. A 15. minutumban a lengyelek azonban nem hibáztak, egy hihetetlenül pontos keresztpassz után az érkező Urbanowicz a kapuvasat találta el, az árva korongra a kapu mögül Dzibuinski érkezett és vezetést szerzett a lengyeleknek, 0-1.

Egy áthúzódó kiállítás másfél perce alatt a lengyel harmadban állomásoztak a magyarok, több lövést is megeresztettek, ekkor még eredménytelenül. Aztán ahogy kiegészültek a vendégek, Sarauer a kapu mögül passzolt Jesse Dudáshoz, aki a bal felsőbe emelt, 1-1. De villámgyorsan visszavette a vezetést Lengyelország: Wajda tudta benntartani a korongot a kékvonalnál, nagy passzt adott a kapu előtt ólálkodó Szczechurához, aki harmadjára gyömöszölte át a korongot Rajnán, 1-2. A magyar csapat háromszor is emberhátrányba került a folytatásban, s ez jócskán kivette a Erdély Csanádék erejét. A lengyelek rohamoztak, s a 35. percben egy távoli lövés nyomán lecsorgott a pakk Rajnáról, a leggyorsabban Chmielewski érkezett, s a ketrecbe helyezett, 1-3.

Sebők Balázs nem játszott rosszul, de a lengyelek jobbak voltak
Fotós: Kricskovics Antal

A szünet után elszántan jött vissza jégre Magyarország, azonban a 42. percben óriásit hibázott Densereau és védőtársa, kettejük között vitte el a korongot Lopuski, az ő lövése lecsorgott Rajnáról, de a második hullámban érkező Kolusz a keresztvas alá emelt, 1-4. A magyar csapat nem igazán tudta játszani eltervezett játékát, de 10 perccel a vége előtt azért helyzetbe kerültünk: Sebők centerezését Vas lőtte kapura, Odrobny védett. Aztán az ellentámadásból Szczechura a kapuvasat találta el. A találkozó záróakkordjai felé közeledve inkább az erőfitoktatás dominált, Nagy Krisztián és Cichy akaszkodott össze. Az utolsó percekben már nem tudott újítani a Tolvanen-csapat, így Lengyelország teljesen megérdemelten zsebelte be a pontokat a torna első napján.

Magyarország válogatottja szombaton 19 órakor Olaszországgal mérkőzik meg, vasárnap 18 órakor pedig Japán lesz az ellenfél a Tüskében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában