kosárlabda

2017.11.21. 21:09

Nagyszerű formában az Alba játékosa

Az elmúlt három hétben nagyon elkapta a fonalat az Alba bedobója, Trevis Simpson. A kosaras remekel a mérkőzéseken.

Horog László

A bedobó, Trevis Simpson (b) ponterős játékot nyújt

Fotó: Pesti Tamás

Szeptember elején érkezett Fehérvárra, ám játékára várni kellett, mert a combjával bajlódott. A pécsi, nem túl szép emlékű, súlyos vereséggel végződő derbin már mutatott valamit képességeiből, öt triplát dobott, komoly szerepet játszott abban, hogy a kék-fehéreknek sikerült elkerülniük a nagyobb katasztrófát. A folytatásban sem maradt adós a pontokkal, ahogy a csapat, úgy Trevis Simpson is remekel az utóbbi időszakban, a hazai és a nemzetközi porondon sem találtak legyőzőre. Hat sikert arattak zsinórban. Simpson élete egyik legjobbját a Kecskemét ellen nyújtotta, 32 pontot jegyzett, öt triplát dobott. A mérkőzés elején azonnal négyet, amivel le is rendezte a nyitott kérdéseket. Azóta is stabilan szórja a pontokat, a Szeged és a Paks elleni bajnokin is a mezőny legeredményesebbje volt, 20, illetve Tolnában 17 ponttal.

- A KTE ellen profi, kosarasi karrierem legtöbb pontját szereztem, korábban 28 volt a csúcs a Fülöp-szigeteken. Otthon, az egyetemi bajnokságban 42 volt a rekordom.

A bedobó, Trevis Simpson (b) ponterős játékot nyújt
Fotós: Pesti Tamás

A bedobó érthetően elégedett az utóbbi hetek produkciójával, egyénileg és csapatszinten is. Úgy gondolja, a jócskán feljavult védekezésnek köszönhetők a sikerek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában