Győzni akarnak a körmendi vereség után

2018.03.27. 21:19

Szegeden javíthatnak a fehérvári kosarasok

A hétvégi bajnoki nem a terveknek megfelelően alakult, szerdán a Dél-Alföldön kiköszörülné a csorbát az Alba Fehérvár.

Horog László

Az amerikai bedobó, Trevis Simpson veszélyeztet

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Szegedre kirándul az Alba, Lóránt és társai a Naturtex-SZTE-Szedeák vendégei lesznek ma 18 órakor. A házigazdák legutóbb 98–77-re verték a bajnoki aranyra hajtó Falcót, a fehérváriak viszont Körmenden kaptak ki 79–67-re. Mindkét együttes hektikus teljesítménnyel jelentkezett az elmúlt időszakban, hiszen a Szombathely elleni derbit megelőzően a Szeged otthon veszített a Kaposvárral szemben 73–72-re, az Alba viszont magabiztosan győzte le a MAFC-ot hazai pályán 98–86-ra. A fentiek tükrében egyértelmű, hogy mindkét fél győzelemre hajt.

Az SZTE jelenleg a 10. helyen tanyázik – és szeretne bekerülni a középső házba –, ami azt jelenti, hogy később a rájátszásért küzdhet, nem pedig a bennmaradásért. Az Alba a 4. helyen várja a hétközi derbit, a koronázóvárosiak a felsőházban folytatják a küzdelmeket. A kék-fehérek mestere, Dzunic Branislav elmondta, a játék minden elemében javulniuk kell az utóbbi mérkőzésekhez képest. Főleg a kinti dobásokban és a lepattanók szerzésében, ami a szezon korábbi szakaszában a gárda erőssége volt, de a közelmúltban nem villogtak ezen a területen az albások.

Az amerikai bedobó, Trevis Simpson veszélyeztet
Fotós: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

– A Szeged egy egységes, jó szerkezetű, de hullámzó teljesítményt nyújtó csapat. Jól kezdtek, majd a sérülések miatt gyengébb időszak következett, a kulcsemberek közül Juhos, Fortune és Boltic is kidőlt hosszabb időre. A Falco elleni győzelmük jelzi, masszívak és elszántak. Ezzel együtt is nyerni szeretnénk – mondta Peresztegi Nagy Ákos, az Alba másodedzője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában