Albacsávók

2018.03.13. 08:30

Visszavágó a litvánok ellen: A Juventus Utena látogat Fehérvárra

Múlt szerdán az albások 87–74-es vereséget szenvedtek a Baltikumban. Kedden 18 órakor visszavághatnak.

Horog László

Trevis Simpson (jobbra) bízik a jó eredményben Fotó: Pesti Tamás

Egy évvel ezelőtt, a második csoportkör utolsó fordulójában búcsúzott az EC-től az Alba Fehérvár kosárlabdacsapata. Idén mindkét nemzetközi kvartettből továbblépett Dzunic Branislav együttese, amely a kosárlabda Europe Cup nyolcaddöntőjében a világ élvonalába tartozó Litvánia egyik középcsapatával találkozik. Múlt szerdán rendezték az odavágót, a kék-fehérek 87–74-es vereséget szenvedtek Utena városában. A fehérváriak szombaton, hazai bajnokival hangoltak a keddi kupameccsre, a paksiakat fogadták. Az utolsó másfél percben dőlt el az összecsapás, a vendéglátók 89–82-re győztek, legjobbjuk Trevis Simpson volt, aki 23 pontot szerzett, hét triplával jelentkezett.

– A szombati mérkőzés végig nyílt volt, a végén ellenfelünk nem védekezett elég figyelmesen, sikerült a hibáikat kihasználnunk. A legfontosabbat, a győzelmet megszereztük, nagyon remélem, hogy kedden is nyerünk a litvánok ellen. A 13 pontos hátrány ledolgozható, úgy készülünk, hogy bejutunk a legjobb nyolc közé az Európa Kupában. Tudjuk, nagyon nehéz dolgunk lesz, de minden megteszünk a sikerért – mondta a vajkezű Trevis Simpson.

– A válogatott szünetet követően mindig elég hektikus a teljesítményünk, akadnak jobb és rosszabb periódusaink, egy-egy mérkőzés közben is vannak hullámvölgyek és hullámhegyek. Remélem, az Utena ellen végig kiegyensúlyozott lesz a teljesítményünk, kivívjuk a továbbjutást. Nagy siker lenne, ha bejutnánk a nyolc közé a FIBA Europe Cupon – jegyezte meg a center, Keller Ákos.

Trevis Simpson (jobbra) bízik a jó eredményben Fotó: Pesti Tamás

A fehérváriak trénere, Dzunic Branislav szerint a hátrány ledolgozható, végig koncentrált, fegyelmezett játékkal. Olyan üresjáratok nem férnek bele, mint a múlt szerdai odavágón.

Az Alba tehát győzelemmel melegített, a Juventus viszont vereséget szenvedett a hétvégén a Lietuvos Rytas vendéglátójaként. Az Utena mindössze a záró tíz percben volt jobb (31–23), de ezzel csak kozmetikázni tudtak az eredményen. Legeredményesebb játékosuk az amerikai irányító, Ireland volt, 15 pontot dobott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában