A tabella első két helyezettje találkozik

2018.04.17. 21:12

Szolnokon játszik az Alba Fehérvár

A listavezetőhöz látogat a tabellán második helyre lépő fehérvári kosárcsapat szerdán, 18.30-kor.

Horog László

Quincy Ford (b) 6 pontig jutott Fehérváron, Lóránték (j) szoros őrizetére Szolnokon is számíthat

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

A pillanatnyilag legjobb hazai alakulatok találkoznak szerdán a Tiszaligetben, a felsőházban élen álló alföldiek látják vendégül a második helyen tanyázó albásokat. Az Olaj KK magabiztosan nyerte az alapszakaszt, a fehérváriak pedig sokáig a negyedik helyen állomásoztak, ám az utolsó körben 80–77-es sikert arattak Sopronban, így megelőzték a sokáig előttük tanyázó, de Kecskeméten vereséget szenvedő körmendieket. A kék-fehérek menetelése ezzel még nem ért véget, a középszakasz mindhárom összecsapását megnyerték, így immár a Szolnok elsőszámú üldözőinek számítanak.

A felsőház eddigi meccsein két magabiztos, valamint egy szoros sikert aratott Dzunic Branislav legénysége, előbb 88–69-re verték hazai pályán a Körmendet, majd Kecskeméten arattak 77–67-es diadalt, a hétvégén pedig a tavalyi döntős ellenfelet, a Falcót múlták felül izgalmas összecsapáson, 71–70-re. Utóbbin a második félidő elején úgy tűnt, nem okoz gondot a vasiak legyőzése. Már 14 ponttal elhúztak a kék-fehérek, azonban három akciót is sikertelenül fejezett be a Fehérvár, Srecko Sekulovic tanítványai pedig vérszemet kaptak, fordítottak, egylabdás meccs lett belőle, amit az Alba nyert.

Quincy Ford (b) 6 pontig jutott Fehérváron, Lóránték (j) szoros őrizetére Szolnokon is számíthat
Fotós: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Nagy csata várható ma, a Tiszaligetben is, a felek a szezonban háromszor találkoztak, kétszer az olajosok nyertek, egyszer Dzunic Branislav tanítványai. Október végén, a Gáz utcában a látogatók 70–60-as győzelmet arattak, a házigazdák rendkívül rossz passzban voltak, zsinórban az ötödik vereségüket szenvedték el. Február elején, Szolnokon sikerült a visszavágás, Keller Ákosék végig domináltak, a vendéglátók huszáros hajrával mentették döntetlenre a partit, a hosszabbításban 89–88-ra diadalmaskodtak Lóránték. Két héttel később Debrecenben, a Magyar Kupa elődöntőjében ismét találkoztak, megint hatalmas csata zajlott a parketten, a végjátékot az Olaj bírta jobban, 75–67-re nyertek, majd meg sem álltak az aranyig.

A szezonban a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtják Dragan Aleksic tanítványai, akik a bajnokságban is arany­éremre törnek, hasonlóan a tavalyi szezonban a hazai porondon mindenütt élen végző koronázóvárosiakhoz. A felsőház első fordulójában a szolnokiak nem léptek pályára, aztán két magabiztos diadalt arattak, Körmenden győztek 85–74-re, majd otthon verték a kecskemétieket 88–77-re.

– Az Olaj magabiztosan nyerte az alapszakasz küzdelmeit, és hozzánk hasonlóan nem rontottak az újabb körben sem. Erős együttes, minden poszton klasszisokkal rendelkeznek. Irányítójuk, az amerikai Kendrick Perry jól szervezi a játékot, valamint – ezt mi is megtapasztaltuk az idényben – jól dob kintről is. A válogatott kulcsembere, Vojvoda Dávid és a szerb magasbedobó, Strahinja Milosevic is fontos láncszem az együttesben – közölte Peresztegi Nagy Ákos, a székesfehérváriak szakmai stábjának tagja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában