Nehéz helyzetben

2018.10.03. 21:27

Egy negyedig jól állt az Alba, de végül kikapott

Megkezdték szereplésüket a fehérvári kosarasok a FIBA Europe Cup idei kiírásában. Lóránték a második selejtezőkör odavágóján, az ukrán BC Dnyipro vendégeként 16 pontos vereséggel zártak.

Káldor András

Kyron Cartwrightéknak (kék) tizenhat pontos hátrányt kell ledolgozniuk a visszavágón Fotó: FIBA

Több mint másfél percet kellett várni az első kosárra, amelyet Lóránt Péter ért el egy triplából, majd a fehérvári kapitány a palánk alól is betalált. Ezután Denisz Zsuralov egyből időt kért, és ez, úgy tűnt, jókor jött csapatának, mert az ukránok felzárkóztak három pontra. Az Alba ennek ellenére uralta a meccset, a 6. percre már hétpontos vezetést kovácsolt Jacobi Boykins hármasával, 13-20. A negyed egyértelműen a kék-fehéreké volt, akiknél a Lóránt–Boykins–Freeman trió vitte a prímet, míg a hazaiaknál csupán Olekszandr Misula tartotta a lépést. A folytatásban próbálta ellenfelét befogni a Dnyipro, de a Fejér megyeiek állták a sarat, így folyamatosan 8–12 pont volt a különbség közöttük.

Kyron Cartwrightéknak (kék) tizenhat pontos hátrányt kell ledolgozniuk a visszavágón Fotó: FIBA

A 23. percre az elsősorban a palánk alatt bizonytalankodó koronázóvárosi hibáknak tulajdoníthatóan a hazaiak feljöttek hat pontra, 27-33. Meginogni látszott az Alba addig masszívnak tűnő védekezése, ráadásul a vendégeknek mindössze egy pontot sikerült dobniuk közel négy perc alatt. A pontcsendet Filipovity Márkó törte meg, majd Allerik Freeman adott nagyszerű labdát Lórántnak, aki nem hibázott ziccerben, 29-37. Sztaniszlav Timofejenko, Misula és Makszim Zakurdajev lendített a vendéglátók szekerén, akik át is vették a vezetést – miközben csak 6 pontot gyűjtöttek a magyarok –, így a nagyszünetre kétpontos Dnyipro-előnnyel mehettek a csapatok.

A pihenő után nehezen, bár Freeman sikeres triplájával jókor indult be a Fehérvár, ezzel újfent a Gáz utcaiak neve mellett szerepelt több találat. Sajnos azonban ez tiszavirág-életűnek bizonyult, mivel az ukránok zsinórban 11 pontot dobtak, és a meccs során először, a 25. percben tízpontossá nőtt az előnyük, 56-46. Hiába rotálta együttesét Dzunics mester, kevés eredményt hozott, így csak nem akart csökkenni a látogatók hátránya.

 

A negyed hajrájára aztán közelebb lopództak az albások Boykins, valamint Filipovity kosaraival, 65-57. A záró tíz percet Timofejenko hatalmas zsákolásával nyitotta a Dnyipro, amit Anatolij Sundel egy hármassal fejelt meg, így nemhogy csökkent volna a különbség, hanem a fehérek még jobban elhúztak. Dzunics egykedvűen szemlélte övéit, hiszen már nyolc perccel a vége előtt tudta – bár fiai küzdöttek, de –, ezt a meccset elvesztették. Igaz, a párharc visszavágóján lehet majd javítani, de jövő kedden 18 órakor nem lesz könnyű feladata az Alba Fehérvár kosárlabdacsapatának, az már biztos!

JEGYZŐKÖNYV

BC Dnyipro-Alba Fehérvár 94-78 (20-32, 20-6, 25-19, 29-21)

Dnyipro, vezette: Michal Proc (lengyel), Goran Sljivic (osztrák), Milislav

Kaludjerovic (montenegrói).

BC Dnyipro: Misula 22/9, Zakurdajev 13/6, Revzin 17, Timofejenko

14/6, Kusnyirov 9. Csere: Szizov 5/3, Sundel 5/3, Prokopenko 6,

Kozsemajkin 3/3. Vezetőedző: Denisz Zsuralov.

Alba Fehérvár: Cartwright 2, Boykins 17/12, Filipovity 5/3, Heath 15,

Lóránt 14/6. Csere: Freeman 15/9, Tóth P. 3/3, Bullock 7/33, Varga M.,

Vezetőedző: Dzunics Braniszlav.

A visszavágót október 9-én, kedden 18 órakor rendezik Fehérváron.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában