Kiválóan szerepeltek a Fejér megyei asztaliteniszezők a Diákolimpián

2019.02.19. 19:14

Fehérvári ezüst, újvárosi bronz

A Székesfehérvári Vörösmarty Mihály Általános Iskola Farkasvermi úti Tagiskolájának leány asztalitenisz csapata ezüstérmes lett a diákolimpia országos döntőjében.

Káldor András

Kiss Eszter (szemben) az ezüstérmet szerzett csapat fontos pillére volt Karcagon Fotó: MDSZ

A hétvégén rendezték meg a 2018/2019. tanévi Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntőjét. A négynapos versenyen az I–VI. korcsoport versenyzői csapatban és egyénileg mérték össze tudásukat. Egyéniben 3136 tanuló, a csapatversenyben pedig 263 trió nevezett, hogy a küzdelem végén a legjobbak megszerezzék a Magyarország diákolimpiai bajnoka címet. A Vörösmarty Mihály Általános Iskola Farkasvermi úti Tagiskolájának két éve indított iskolai csoportjából a Földvári Noémi, Kiss Eszter, Hollósi Dorka összetételű csapat az összevont I.–II.-es korcsoportban minden várakozást felülmúlva szerzett ezüstérmet.

Kiss Eszter (szemben) az ezüstérmet szerzett csapat fontos pillére volt Karcagon
Fotó: MDSZ

Értékes a fehérváriak második helye, hiszen kitűnő szereplésükkel több asztalitenisz akadémia csapatát is megelőzték. Az egyéni versenyben Kiss Eszternek nem volt szerencséje, a legjobb tizenhat között egy igen izgalmas, és a lehető legszorosabb mérkőzésen, a döntő szettben kapott ki 11-9-re a későbbi győztes nebulótól, Molnár Liza Annától. A fiúknál a III.–IV. Korcsoportban a Dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola asztalitenisz csapata a harmadik helyen zárt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában