Királynők városa

2019.04.29. 21:06

Már a hétvégén felülhettek a trónra a MOL Vidi FC női labdarúgói

Két forduló ugyan még hátravan, de a MOL Vidi FC női labdarúgói már a hétvégén felülhettek a trónra az NB II Nyugati csoportjában.

Nagy Péter

Trampler Kinga (labdával) huszonkilenc találattal röpítette csapatát a bajnoki cím felé

Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

Ami a férfiaknak nem jött össze idén, az a nőknek sikerült: a Gajdóczi Tibor vezette székesfehérvári hölgykoszorú szombaton, a Zalaegerszeg ellen bajnoki címet ünnepelhetett az NB II-es labdarúgó-bajnokság Nyugati csoportjában. A szépszámú közönség előtt megrendezett mérkőzésen Pécsi Dóra pazar, kapufás találata adta meg az alaphangot, amelyet Szabó Bernadett remekbe szabott szabadrúgásgólja követett, hogy aztán Gergics Miléna is kipókhálózza a bal felsőt. Bicsák Krisztina révén ugyan szépített a ZTE, de a piros-kékek örömünnepét ez sem ronthatta el, a 2018/19-es idényben a MOL Vidi FC zsebelte be az aranyérmet.

– Nagyon sokat tettek ezért a lányok, minden elismerésem az övék. Másfél éve kezdtem el dolgozni egy nagyon fiatal, de nagyon jó képességű kerettel, azóta a játékosok egytől egyig becsülettel teszik a dolgukat. Nem vagyok a szavak embere, úgyhogy csak annyit mondhatok, beletettük a melót, és nagyon megérdemeljük ezt a bajnoki címet.

Trampler Kinga (labdával) huszonkilenc találattal röpítette csapatát a bajnoki cím felé
Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

A fejlődés szerencsére töretlen, ez a folyamat már az elődömnél, Csrepka Tamásnál elkezdődött, annak a munkának a gyümölcsét aratjuk most le. Ez azonban csak egy állomás, nem szabad itt megállni, tovább kell menni a megkezdett úton, hiszen – ahogy azt már említettem – nagyon fiatal a társaság – nyilatkozta a koronázóvárosiak pezsgőtől áztatott mestere, Gajdóczi Tibor.

A sörédi származású Trampler Kinga már most beállította tavalyi „termését”, a Vidi mesterlövésze 29 találatával – ahogy 2018-ban, úgy idén is – nagy valószínűséggel gólkirályi címnek örülhet.

– Nagyon boldog vagyok, köszönöm szépen a gratulációkat a magam és a csapatom nevében is. A 2017/18-as kiírásban éppen lemaradtunk az osztályozóról, úgy érzem, ez a siker most kárpótol mindenért. A tabellán második Sopron elleni rangadón sokkal felszabadultabban futballozhatunk majd, szerintem ez meg is fog látszani rajtunk – közölte a 20. életévét most csütörtökön betöltő tehetséges labdarúgó.

Az őszies időjárás ellenére a fehérváriak női szakágának koordinátora, Róth Magdolna végig rövidnadrágban biztatta övéit az oldalvonalon túlról.

– Azért van óriási súlya ennek az első helynek, mert olyan kerettel értük el, amelyben csak amatőr státuszú játékosok rúgják a bőrt heti hat alkalommal. A brigád átlagéletkora mindössze 17 esztendő, az első- és másodosztályban ez a szám 23-24 év között mozog. Sokat köszönhetünk a klubnak, amely megteremtette a feltételeket, szinte semmiben nem szenvedünk hiányt, profi stábbal dolgozhatunk hétről hétre. A fejlődés mértéke a hétvégén szerzett gólokon is lemérhető, minden egyes találatot begyakorolt figura előzött meg. Remélem, a Sopronnal vívott utolsó bajnokin is megőrizzük majd veretlenségünket, az aranyérem ellenére továbbra is két lábbal a földön kell maradni. Hosszú utat tettünk meg, amióta itt vagyok a Vidinél. Amikor Málagából hazatértem, még csak 18 lány focizott nálunk, azóta viszont 85 játékosunk van, már egyáltalán nincs szükség toborzókra – mondta Róth Magdolna.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában