Székesfehérvár Open

2019.09.06. 13:06

Marozsán Fábián a legjobb nyolc között

A csütörtöki játéknapon a 2. forduló mérkőzéseit rendezték a 15 ezer dollár összdíjazású Székesfehérvár Openen, a versenyben lévő három magyar teniszező közül csak egy maradt állva.

Krebsz András

Vörös Máté harcolt ugyan, de nem lépett tovább

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az előző körben a cseh Nouzát szetthátrányból kiütő Vörös Máté a nála magasabban rangsorolt Duje Ajdukovic elleni összecsapásával indult a játéknap. Vörösnek a kezdő játszmában 2-2-nél sikerült elvennie ellenfele adogatását, a brékelőnye a szett végéig ki is tartott (6-3). A folytatásban azonban fordult a kocka, a horvát játékos hamar dupla brékelőnybe került (0-3), amit nem is adott ki a kezéből (1-6). A döntő játszmát Ajdukovic bírta jobban, aki így 3-6, 6-1, 6-4-el lépett tovább.

Nagy Péter számára a selejtezőből főtáblára kerülő Georgij Kravcsenko jelentette az akadályt a negyeddöntőbe vezető úton. A Nagynál a világranglistán 258 hellyel hátrébb lévő ukrán az első szettben 5-5 után két szoros játékot tudott megnyerni (5-7), a második játszmában pedig mindössze nyolc pontot engedélyezett a magyarnak (0-6).

Marozsán Fábián jól kezdett a 3. helyen kiemelt Maxima Chazallal szemben, az első szettet könnyedén behúzta a magyar játékos (6-2). A francia a második játszmában sem tudott felpörögni, Marozsán két love gémmel zárta le a mérkőzést (6-2).

Vörös Máté harcolt ugyan, de nem lépett tovább
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Párosban a két megmaradt magyar kettős egymás ellen küzdött az elődöntőbe kerülésért: a Borsos, Nagy duó végül legyőzte Madarász, Marozsán párost.

Pénteken már a negyeddöntők következnek, Marozsán a 8. helyen kiemelt cseh Nejedly ellen lép salakra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában