éremeső

2020.02.16. 21:07

A Hunyadi DSE vitte a prímet

Két arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet szereztek a Hunyadi DSE gyaloglói az ifjúsági és junior fedett pályás atlétikai országos bajnokságon.

Ferencz Balázs

Őze Tibor (középen) érmes tanítványaival: Varga Máté, Tóth Katalin, Csörgő Dóra és Tóth Norbert Fotó:HDSE

Évről-évre, versenyrőlversenyre bizonyítják Őze Tibor tanítványai, hogy a Hunyadi DSE szerény keretek között működő műhelyében honi viszonylatban kiemelkedő munka folyik. Az idei fedett pályás ifjúsági és junior atlétikai országos bajnokságon öt székesfehérvári gyalogló állt rajthoz, s négy érem besöprése mellett nem végeztek a negyediknél rosszabb pozícióban. A Hunyadi DSE versenyzői remek gyaloglással rukkoltak elő minden számban, ahol elindultak, de nem nyújtottak extrát, tudásuknak megfelelő eredményeket értek el. A két aranyérem, az egy ezüst- és egy bronzmedál önmagáért beszél, ráadásul több fehérvári élete legjobb idejét produkálta. Elsőként Csörgő Dóra startolt a hunyadisok közül, 3000 méteren nagyon bátor kezdéssel rajt-cél győzelmet aratott a verseny előtt esélyesnek vélt békéscsabai Zahorán Petra előtt. Dóra ideje 14 perc 23,86 másodperc volt, és még úgy is magabiztosan nyert, hogy célba érkezése után 30 másodperces büntetést kapott a bíróktól.

Őze Tibor (középen) érmes tanítványaival: Varga Máté, Tóth Katalin,
Csörgő Dóra és Tóth Norbert Fotó:HDSE

Ezen a távon a szintén hunyadis Tóth Katalin 17:14,96-os idejével harmadik lett. A junior fiúk ezúttal 5 kilométeren álltak rajthoz, és a két DSE-s, Varga Máté és Tóth Norbert azonnal az élre állt. Körről-körre növelték előnyüket a mezőnnyel szemben, s kettejük csatájából a szerencsésebb gyalogló jött ki győztesen. Egyéni csúccsal lett országos bajnok Tóth Norbert, eredménye 21 perc 54,04 másodperc, míg a második helyen célba érő klubtársa, Varga Máté is egyéni rekordot repesztett, 22 perc 40,41 másodperc volt az ideje. A versenyzők előtt álló dolgos hétköznapok újabb fontos edzéseket rejtenek a Bregyóban. Az aszfaltos edzéseket a fedett pályás versenyhelyszín borítása miatt ideiglenesen rekortános tréningekre váltó hunyadis sportolók a hétvégén már a felnőtt országos bajnokságon viaskodnak, s edzőjük, Őze Tibor reméli, hogy a mutatott forma alapján a felnőttek között sem maradnak érem nélkül elszánt gyaloglói.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában