Békemisszió

2024.07.27. 15:57

Legfőképpen egység, egyebekben szabadság

„Legfőképpen egység, egyebekben szabadság” – értékelte Orbán Viktor beszédét az Alapjogokért Központ.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök előadást tart a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn

Forrás: MTI

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor a világ körüli békemisszióról hazatérve levonta a következtetést, és azt látja, hogy a háborús felek nem akarnak kiegyezni: mindketten azt hiszik, hogy győzhetnek, és mind a kettőjüket fűti a saját vélt vagy valós valósága – írja elemzésében az Alapjogokért Központ, amely a kormányfő tusványosi előadására reagált. Az elemzésben úgy fogalmaznak:

Ez egyenes úton vezet az eszkalációhoz. Ha a két félen múlik, nem lesz béke. A béke külső erőkön múlik.

A miniszterelnök helyzetértékelése szerint a demokráciaexportot erőltető, de a zsidó–keresztény értékeit elfelejtő nyugati baloldal nem hajlandó szembenézni a valósággal, ezért irányításával az egész közösség a vesztébe rohan. Európa jelenlegi vezetése nem a kontinens érdekeit érvényesíti, hanem az amerikai baloldal csatlósává vált. Szellemi magánya vesztes pozícióba sodorja a teljes politikai egységet. Magyarország esélye a megerősödésre, hogy a jobboldal vezetésével megtalálja a saját útját, és a konnektivitásra épít. Ehhez olyan politikai és intellektuális teljesítményre van szükség, amelyre a balliberálisoktól nem számíthatunk – olvasható az intézet elemzésében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában