Kikerültek a keretből

2020.07.20. 20:15

Elek, Futács és Milanov is az NB III.-as csapattal készül

A hétvégi egészségügyi és erőnléti felmérések után hétfőn már edzésbe állt a Mol Fehérvár FC labdarúgócsapata. Elek Ákos, Futács Márkó és Georgi Milanov nem vett részt az első keret edzésén, az NB III.-as gárdában készülnek tovább.

Ferencz Balázs

Futács Márkó (balra) és Elek Ákos (jobbra hátul) háttérbe szorult a Vidinél

Fotó: Dömötör Csaba

A bolgár válogatott Georgi Milanov csupán epizódszerepet kapott a Vidiben a 2019–20-as idényben, így várható volt, hogy nem alapemberként számít rá az új tréner, Márton Gábor sem. A korábbi magyar válogatott középpályás, Elek Ákos sem halmozta a pályán töltött perceket, s teljesítménye megegyezett a csapat által mutatott hullámzó görbével. A korábbi horvát gólkirály, a 30 éves Futács Márkó is több időt töltött a padon, mint a pályán – igaz, lőtt a tétmeccsek során 12 gólt, de igencsak hadilábon állt a helyzetkihasználással. Élő szerződésük van Fehérváron, de az NB III.-as kerettel kell készülniük, vagyis megfelelő ajánlat estén elengedi őket a Vidi.

„Elek Ákost és Futács Márkót egyaránt élő szerződés köti Fehérvárra, de az, hogy a második csapatban szerepeljenek, az NB III.-ban, nem megoldás számukra, nem ez a cél. Vannak érdeklődések, várjuk az ajánlatokat” – fogalmazott az nso.hu oldalán Filipovics Vladan, a két magyar labdarúgó menedzsere.

Futács Márkó (balra) és Elek Ákos (jobbra hátul) háttérbe szorult a Vidinél
Fotó: Dömötör Csaba

Az említett három futballista és a Honvédhoz távozó Tamás Krisztián nem kezdett bele a rapid felkészülés kemény, pörgős melójába, azonban a keret megmaradt játékosain kívül az újonnan érkezők, Budu Zivzivadze, Evandro da Silva és Emil Rockov, no meg a két és fél év kihagyás után újra teljes értékű harcossá váló Géresi Krisztián is elszántan kezdte az edzéssorozatot.

– Ami elsőre megfogott, az a nagyon jól felszerelt edzőterem a stadion aljában. Boldog vagyok, hogy itt folytathatom a pályafutásomat – mosolygott a Vidi 23 éves, pénteken érkezett brazil támadója, Evandro da Silva. A több poszton is bevethető Evandro a Coritibában nevelkedett, majd a bolgár CSKA Szófiába szerződött.

– Visszagondolva, elég bátor és veszélyes lépés volt a részemről, hiszen úgy kerültem egy teljesen új és ismeretlen országba, hogy egyáltalán nem beszéltem angolul. Az első európai évem a tanulásról és a tapasztalatszerzésről szólt, ez pedig azt is eredményezte, hogy nem játszottam állandóan. Egyik alkalommal ott voltam a csapatban, aztán kimaradtam, aztán megint játszottam, szóval gyorsan megismertem, milyen az élet távol Brazíliától, de fiatal voltam, és szerencsére gyorsan tanultam minden téren. A megszerzett tapasztalataimat pedig most már biztos, hogy kamatoztatni tudom, készen állok erre az új és izgalmas kihívásra, és nagyon boldog vagyok, hogy itt, a Vidiben folytathatom a pályafutásomat.

A 173 centis, U20-as brazil válogatott Evandro úgy érzi, folyamatosan fejlődik. Legutóbb 21 bajnokin 8 gólt szerzett, s két gólpasszt osztott ki.

– Sok új dolgot tanulok a pályán és azon kívül is. Talán ami a legjobban motivál, hogy még több gólt szerezzek, mint eddig, valamint gólpasszokkal segítsem a csapatot. Magabiztosnak érzem magam, és alig várom, hogy az új csapattársaimmal együtt játszhassak. Azért jöttem a Vidibe, hogy minél több trófeát nyerjek a következő időszakban. Azt szoktam magamnak mondani, hogy képes vagyok még több gólt szerezni, mint eddig. A gólszerzés fontos része a játékomnak, tudom, hogy sokkal több van bennem, mint amit eddig kiadtam magamból. Remélem, tovább javul a játékom, ez pedig a Vidi javát fogja szolgálni – vélekedett a molfehervarfc.hu-n Evandro, aki csapattársaival együtt három fronton – a bajnokságban, a kupában és az Európa-ligában – is hosszú hadjáratot folytatna a 2020–21-es szezonban.

Az élvonalbeli bajnokságot augusztus 15-én kezdi a Mol Fehérvár FC, a Zalaegerszegi TE vendégeként lép pályára. Addig több felkészülési mérkőzés vár Márton Gábor együttesére. Az első erőfelmérőt szombaton 19 órakor vívják a piros-kékek, az NB II.-es Szombathelyi Haladás otthonában vizitálnak a fehérváriak, mégpedig nézők előtt csaphatnak össze a felek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában