kézilabda

2020.08.21. 21:20

Jó csapatszellemben küzdenek egymásért

Az akkreditált Kiváló Tehetségpontként is működő Zichy János Általános Iskolában hosszú évek óta kiemelt szerepet kap a tehetségfejlesztés, a tehetséggondozás.

V. Varga József

Soponyai lányok és fiúk a kézilabdatáborban

Fotó: szervezők

Az intézmény vallja: minden egyes gyermekben benne rejlik a tehetség ígérete, ezért egyik fő feladatuknak tekintik megteremteni azokat a lehetőségeket, melyek a tanulók tehetségének kibontakozását segítik. A tehetségfejlesztés fő területe a természettudományok és a művészetek mellett a sport. Ezen belül kiemelt szerep jut a kézilabdának, a szivacskézilabdának. A diákok hosszú évek óta Pekács Jánosné (Marcsi néni) testnevelő tanár vezetésével edzenek, készülnek a versenyekre. Az utóbbi években sok más verseny mellett az országos diákolimpiai döntők eredményes indulója az iskolai gárda, amely egyben az FKC utánpótláscsapata is.

Soponyai lányok és fiúk a kézilabdatáborban
Fotó: szervezők

Az idén augusztus elején tartották a nyári kézilabdatábort Soponyán. A huszonegy diák nagy kedvvel jött mindennap, amire megvolt minden okuk: a délelőtti és délutáni edzéseken komoly felkészítést kaptak, s mellette egyéb játékos programokon is részt vettek az iskola tavaly megújult tornatermében. A tábort a nagyközség önkormányzata támogatta.

A tábor felkeltette a mozgás, a rendszeres sportolás iránti vágyat, elősegítette a kézilabdázás megkedvelését. Hozzásegítette a tanulókat ahhoz, hogy elsajátítsák a kézilabda alapjait, a cseleket, a helyes dobómozdulatokat, a különböző technikai elemeket, hogy kialakuljon az egymásért való küzdeni tudás, a megfelelő csapatszellem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában