Az utolsó pillanat

2021.03.16. 18:34

Egy öngól döntött a végig küzdő Vidi II javára

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában a fehérvári fiatalok kiegyenlített találkozón múlták felül az esélyesebb érdieket.

Krebsz András

Kövesdi Péter (jobbra) faképnél hagyta őrzőjét, a Fehérvár II legyűrte az érdieket

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

MOL Fehérvár FC II–Érdi VSE 2-1 (0-0)

MOL Aréna Sóstó, zárt kapuk mögött, vezette: Bana Gergely.

Fehérvár II: Dala – Kojnok, Urbán (Fodor P., 38.), Molnár B., Major – Elek, Dinnyés – Papp M. (Hajdinger, 80.), Tóth B., Kövesdi – Szileszki (Tóth T., 66.). Vezetőedző: Imrik László.

Érd: Kertész F. – Fürjes, Bozsoki, Csiszár, Varga T. – Kertész B. (Molnár B., 71.) – Farkas, Kócsa (Kalmár D., 66.), Koós – Kollega, Popov. Vezetőedző: Limperger Zsolt.

Gólszerző: Papp M. (63.), Bozsoki (94. – öngól) ill. Kalmár (75.).

A jó iramban kezdődő vasárnap délelőtti találkozón sokáig egyik kapu előtt sem adódott komolyabb lehetőség, a Nyugati csoport 6. helyén tanyázó vendégek és a tőlük hét ponttal lemaradó piros-kékek jobbára a tizenhatosok között gyűrték egymást.

Kövesdi Péter (jobbra) faképnél hagyta őrzőjét, a Fehérvár II legyűrte az érdieket
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fél óra játékot követően aztán alaposan felpörögtek az események. Papp Marcell forgolódott a vendégek tizenhatosán belül, ígéretes lövésébe azonban belevetődtek a védők. Válaszul a tavaszi szezonban még nyeretlen zöld mezesek házi góllövőlistáját holtversenyben vezető Kollega tüzelt 25-ről, Dala a levegőben úszva, óriási bravúrral tolta a labdát szögletre. Ezt követően a leshatárról kilépő Elek Ákos leheletfinom mozdulattal emelte át a játékszert a kétségbeesetten kirontó Kertész felett, a 48-szoros válogatott középpályás azonban nem örülhetett, mert a labda a bal kapufa tövéről kifelé pattant.

A szünetet követően egy érdi sarokrúgás végén Csiszár közeli fejesénél remekül helyezkedett a fehérváriak hálóőre, a másik oldalon viszont már zörrent a háló: az U18-as válogatott Kövesdi Péter négy zöld mezes játékost kicselezve, hosszú szóló végén ívelt Papp elé, a szezonban már nyolcadszor eredményes szélső két igazítást követően 17 méterről védhetetlen gólt zúdított Kertész kapujába, 1-0.

Elek Ákos végig pályán volt
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Nem kellett sokáig várni az egyenlítésre, a kilenc perce a pályán lévő Kalmár Domonkos szép cselt követően 13 méterről a hosszúba helyezett, 1-1. A hajrában mindkét együttes megpróbálta kicsikarni a győzelmet, ez végül Imrik László tanítványainak sikerült a hosszabbítás végén: kisebb közjáték után Tóth Bence végezhetett el pontrúgást az érdi büntetőterület sarkától nem messze, amibe a menteni igyekvő Bozsoki olyan szerencsétlenül ért bele fejjel, hogy a játékszer a saját kapujában kötött ki, 2-1.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában