Jégkorong

2021.05.09. 17:25

Beindult az ICEHL-keringő

Szeptember 17-én rajtol az osztrák bázisú jégkorong liga, az ICEHL 2021-22-es idénye. A csapatok nagybevásárlásba kezdtek.

Ferencz Balázs

Fotó: pixabay.com

A döntőről idén lecsúszó Red Bull Salzburg lendült bele leginkább a csapatépítésbe, ráadásul úgy, hogy nagy riválisát, a Vienna Capitalst gyengíti. Az ICEHL 2020-21-es szezonjában a rájátszás legeredményesebb játékosának bizonyuló Ty Loney, valamint a pont/meccs körül átlagoló Ali Wukovits is Salzburgba szerződött. Ugyanakkor a Red Bull megszerezte a cseh Brünnben 20 gólt jegyző osztrák válogatott csatárt, Peter Schneidert is.

Hét év után a Mozartvárosból ismét Villachba tette át állomáshelyét John Hughes, s Salzburgból érkezik Yannic Pilloni is. Ugyancsak Villachba költözött a grazi Philipp Lindner, Kevin Moderer páros, s Bécsből szerződött a VSV-hoz a kanadai Jerome Leduc.

A Graz 99ers nagytakarítást rendezett, többek között elküldte Oliver Setzingert is. Felix Nussbacher kapust végleg megszerezték a gráciak, s leigazolták Zintis Zusevicset a Linztől, valamint Michael Kernbergert a bajnoki címvédő Klagenfurttól.

A Linz a Dornbirnban 28 pontot termelő Emilio Romigot, míg a ligába visszatérő Znojmo a Bratislava Capitals svéd légiósát, Filip Ahlt szerződtette. Az edző nélkül maradt Fehérvár AV19 mindeközben szerződéseket hosszabbított, s Terbócs Istvánt igazolta le, de közösségi oldalain jelezte: hétfőn új bejelentést tesz...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában