kajak-kenu

2021.05.30. 17:35

Olimpiáért, Eb-rajtért lapátoltak

A Maty-éren három napon át versengtek a legjobb magyar kajakosok és kenusok, hogy sikerrel vegyék az olimpiai és Európa-bajnoki válogatót.

Ferencz Balázs

Kiss Balázs nyerte a kenu egyesek 1000 méterét

Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

Férfi kenu párosban duplázott a Hajdu Jonatán (Dunaferr), Fekete Ádám (UTE) egység. A pénteki 1000 méter után 500-on is nyerni tudtak, vagyis a dunaújvárosi Hajdu mindkét számban hajóba térdelhet a poznani Eb-n.

Kiss Balázs nyerte a kenu egyesek 1000 méterét
Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

Az ötkarikás programban is szereplő C-1 1000 méteres számot a dunaújvárosi Kiss Balázs nyerte vasárnap nagy csatában, így várhatóan ő indulhat majd ebben a számban a jövő heti kontinensviadalon. Azonban az olimpiai csapatba nem tudta beverekedni magát ebben a számban, mert már korábban eldőlt, hogy a két tokiói résztvevő férfi kenuban Adolf Balázs és Fejes Dániel lesz.

A tokiói olimpián induló csapat a lengyelországi Európa-bajnokság után alakul majd ki véglegesen. Magyarország 17 kvótával, hat-hat férfi és női kajakossal, három női kenussal és két férfi kenussal gazdálkodhat a nyári játékokra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában