nem rendezik meg az őszi erőróbát

2021.09.21. 20:50

Elmarad a minifoci Európa-bajnokság

Elmarad az őszre tervezett minifutball kontinensviadal Kassán, új helyszínről egyelőre nincs információ.

Horog László

A magyar kispályás válogatott bronzérmes lett a 2017 júniusában, Brnóban rendezett Európa-bajnokságon

Fotó: Horog László/Fejér Megyei Hírlap

Az október 30-tól november 5-ig tervezett Eb-t a szervezők lemondták, ugyanis Kassa és környéke a pandémia miatt a szlovák kormány döntése nyomán olyan besorolásba került, hogy az elkövetkező hónapokban nem rendezhetnek sporteseményeket. A nemzetközi kispályás fociszövetség, az EMF a szlovák rendezőkkel közösen törölte az erőpróbát. Az eredeti tervek szerint tavaly ősszel, ugyanebben az időpontban került volna megrendezésre az esemény, ami szintén a világjárvány miatt maradt el. A házigazdák impozáns eseményt terveztek, a HC Kosice hokisainak csarnokában, A-csoportos jégkorong vb-nek is többször otthont adó, 8500 néző befogadására alkalmas létesítményben.

A magyar kispályás válogatott bronzérmes lett a 2017 júniusában, Brnóban rendezett Európa-bajnokságon
Fotó: Horog László/Fejér Megyei Hírlap

A kontinentális kispályás szezont ez az esemény zárta volna. A közelmúltban, szeptember elején az olaszországi Misano Adriatico volt a házigazdája a legjobb klubcsapatok fináléjának, az eseményen három magyar együttes vett részt, a két évvel ezelőtti viadalhoz hasonlóan a Mad Dogs nyert, a másik két gárda, a Todor Pet Bau és a Szilasi és Barátai a nyolc között búcsúzott.

- Sajnálom, hogy ismét elmarad az Európa-bajnokság. Válogatottunk májusban megkezdte a felkészülést a szövetségi edző, Nagy Lajos irányításával, reméltük, hogy végre sor kerül az erőpróbára. Új helyszínről egyelőre nincs szó – közölte Tibor Dávid, a fehérvári központú hazai szövetség elnöke, aki éveken át a nemzetközi szövetség alelnökeként is tevékenykedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában