Nyolcba akarnak jutni

2021.12.21. 19:22

Az Alba kosarasai két siker nyomán utaznak Szegedre

Oroszlányban győztek, erre készülnek Szegeden is a fehérvári kosarasok. A tét a Magyar Kupa áprilisi fináléja.

Horog László

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Messze még a tavasz, azonban a kosarasok számára mégis döntő lépés következik csütörtökön este, Szegeden. Ugyanis ha az albások nyernek, biztosan ott vannak az áprilisi, nyolcas fináléban. Ha kikapnak az SZTE otthonában, számolgatás következik, továbbá reménykedni kell a többi derbi roppant szerencsés alakulásában.

 

Pontosan egy hónapja, a vb-selejtezők miatt elrendelt bajnoki szünetben váltott edzőt a bajnoki tabella 11. helyén állomásozó Alba, a szlovén Dejan Mihevc helyett a német Matthias Zollner ült a kispadra. Azóta kétszer nyertek a fehérváriak, előbb hazai pályán verték a táblázaton utolsó egeszegieket, múlt hétvégén pedig a 4. pozíciót elfoglaló Oroszlányt gyűrték le idegenben. Ezzel közel kerültek a kupadöntőhöz, felléptek a 7. helyre. Az MK-fináléra a hazai bajnokság első köre kvalifikál, a kék-fehérek 6 győzelemmel és 6 vereséggel állnak, azonban nem dőlhetnek hátra.

– Vannak még hiányosságaink, Oroszlányban a négyes poszton például több olyan játékost kellett bevetnem, akik döntően nem itt szerepelnek, támadásban nem voltunk mindig hatékonyak. Van néhány napunk felkészülni a Szeged elleni, idegenbeli összecsapásra, természetesen ott is nyerni szeretnénk. A célunk az, hogy a legjobb nyolc között zárjuk az első kört, ha sikerül, ott leszünk a kupadöntőben. Egyértelműen ez a célunk, szeretnénk élni a lehetőséggel – mondta Matthias Zollner vezetőedző.

 

A csapatkapitány, Vojvoda Dávid a meccs hajrájához közeledve két, elképesztő hármast hintett, ami megfogta a hazaiakat, a koronázóvárosiaknak pedig erőt adott.

 

– Tavaly tavasszal azért igazoltam Fehérvárra, hogy dobogós együttes tagja legyek, valamint nemzetközi porondon szerepeljek. Legutóbb nem jött össze, remélem, az idei szezon másként alakul. Nagyon fontos volt az oroszlányi győzelem, remélem, Szegeden is diadalmaskodunk. Abba nem is merek belegondolni, hogy nem leszünk ott a kupadöntőben. Négy csapat áll 6-6-os mérleggel, ha nyerünk, nincs kérdés, ha kikapunk a Tisza-parton, számolgatnunk kell.

 

Az irányító, Pongó Marcell nagyon reméli, megoldják a feladatot a csongrádi megyeszéhelyen is. „Jó hangulatú mérkőzés volt Oroszlányban, a szurkolók remek hangulatot teremtettek. Az elején álmosan kezdtünk, a dobóformánk sem volt az igazi, az első félidőben tíz hármasból mindössze egyet értékesítettünk, aztán rendeztük a sorokat, kellettek Vojvoda triplái és Stark megmozdulásai. Szegedre is nyerni megyünk.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában