Januárban

2021.12.07. 19:20

Ismét jégkorong Magyar Kupa négyes döntő Székesfehérváron!

A Magyar Jégkorong Szövetség bejelentette, hogy a Final Fourt január 22-én és 23-án rendezik majd meg az ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

Beke Zsombor

20211024 Székesfehérvár Hydro Fehérvár AV19 - Klagenfurt EC-KAC ICE jégkorong mérkőzés a Raktár utcai jégcsarnokban Fotó: Pesti Tamás PT Fejér Megyei Hírlap FMH Képen: SHAW BRADY (12); MAGOSI BÁLINT (82)

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A tornán a Hydro Fehérvár AV19 mellett a címvédő DEAC, a DVTK Jegesmedvék és az FTC-Telekom csapata lesz érdekelt. A Magyar Kupa történetében nem először rendezik meg a finálét Székesfehérváron, legutóbb három éve költözött az esemény a királyok városába, akkor a Fehérvár nyerte az aranyérmet, miután a döntőben legyőzte a MAC gárdáját.

– Már a szezon elején úgy gondoltuk, hogy ismét itt lenne az ideje Székesfehérváron megtartani a Magyar Kupát. A Magyar Jégkorong Szövetség négyes döntőben gondolkozott végig, ahol a nemzetközi ligában szereplő csapatunk automatikus résztvevő. Jeleztük, szívesen lennénk házigazdák. Mi már nagyon készülünk rá, korábban is sikeresen rendeztünk hasonló eseményeket, az eredményes játékról pedig remélhetőleg majd a csapat gondoskodik. – mondta lapunknak Gál Péter Pál, a Fehérvár AV19 SC elnöke. – Komoly szervezőmunkát igényelt a megfelelő időpont megtalálása. A szövetséggel és az osztrák ligával való egyeztetés után választottuk ezt a hétvégét. Néhány mérkőzést át kellett ütemezni, de ebben partnereink voltak az ICEHL csapatai, valamint a szövetség is. Reménykedünk, hogy a mostani járványügyi korlátozások maradnak érvényben, és nézők előtt rendezhetjük a tornát.

 

A Magyar Kupa négyes döntőjének programja:

2022. január 22., szombat, 14:05 DEAC–DVTK Jegesmedvék

2022. január 22., szombat, 17:15 Hydro Fehérvár AV19–FTC-Telekom

2022. január 23., vasárnap, 14:05 bronzmérkőzés

2022. január 23., vasárnap, 17:15 döntő

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában