Két góllal maradtak csak alul

2022.07.03. 20:07

Ezüstérmet nyertek a magyar kézis lányok

Hatalmas küzdelemben, két góllal maradt alul az U20-as magyar női kézilabda-válogatott Norvégiával szemben a korosztály világbajnoki döntőjében.

Ferencz Balázs

Fotó: Damir Sencar

Magyarország – Norvégia 29–31 (15–17)

Celje. Vezette: Paolantoni, Garcia (argentinok)

Magyarország: Bukovszky, Zsigmond (kapusok), Ballai 1, Besszer 2, Faragó 3, Farkas 4, Ferenczy 5, Juhász, Kajdon 8 (5), Koronczai 1, Kukely 3, Mlinkó, Mérai, Török, Vámos 2, Vártok. Szövetségi edző: Kiss Szilárd

Norvégia: Fossum, Krogh, Utne (kapusok), Amundsen 6, Andersen, Andersen 7, Eggen 3, Frei, Gald 1, Iversen 2, Loken, Mossestad, Nypan 2, Rohne 2, Saeteren 6, Vatne 2. Szövetségi edző: Tor Johannessen

Kiállítások: 4, ill. 10 perc

Hétméteresek: 9/5, ill. 3/0

Az U20-as magyar női válogatott minden meccsét rettentő magabiztosan nyerve menetelt a világbajnoki döntőbe Celjében.

A torna két legjobb együttese mérte össze erejét, a magyar csapatban az Alba FKC átlövője, Besszer Borbála, és a Dunaújvárosi Kohász KA kiválósága, Farkas Johanna is komoly szerepet kapott.

Az első félidőt Norvégia kezdte jobban, a 10. percben már négy góllal is vezettek. Az időkérés után kapaszkodtak a magyar lányok, a 18. percben egyenlítettek (8-8). A norvégok újra megléptek, a szünetre kétgólos előnyt kovácsoltak.

Fordulás után már magyar kapus is találkozott labdával. Többször is sikerült egyenlíteni, viszont a vezetést sokáig nem tudta átvenni a magyar csapat. A hajrá előtt hárommal lépett el Norvégia, de Besszerék fordítottak, hat perccel a vége előtt két góllal vezettek. Norvégia amazonjai azonban a végét jobban bírták, s bezsebelték a világbajnoki címet. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában