Ismét a legjobb hatban

2022.10.23. 15:52

Fontos három pontot gyűjtött a Fehérvár

A Hydro Fehérvár AV19 fontos győzelmet aratott szombat este a Raktár utcában, Kevin Constantine együttese a listavezető Linz gárdáját verte meg az ICEHL-ben.

Beke Zsombor

Ambrus Gergely (87) első osztrák bajnokin szerzett gólja

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Volán sűrű menetrend után néhány pihenőnapot követően ismét dupla fordulót teljesített hazai pályán. A mérkőzések nélküli időszak jó hatással volt a kissé hullámzóan teljesítő Fehérvárra. Pénteken a címvédő Salzburg ellen abszolút pariban voltak a kék-fehérek és egy szoros, élvezetes mérkőzésen 6-4-re nyerte az osztrákok. Kevin Constantine együttesére másnap sem várt sokkal könnyebb összecsapás, hiszen a ligaelső Linz látogatott a Raktár utcába, ráadásul Rasmus Tirronennel a kapuban. Ezen a találkozón is sok helyzetet alakított ki a Volán, de a lehetőségek kihasználásában már kevésbé tündökölt a gárda. Ambrus Gergő élete első osztrák ligás góljával szerezték meg a vezetést a hazaiak, majd Sarauer duplázta meg az előnyt. Erre volt válasza a vendégeknek, de végül nagy küzdelemben az AV19 itthon tartotta mind a három pontot. 

– Amikor idejöttünk, tudtuk, hogy jó csapattal állunk majd szemben. Tavaly a döntőben szerepeltek, így kemény mérkőzésre számítottunk. A mérkőzés kezdetén jobbak voltak nálunk, időbe telt, mire felvettük a tempójukat. Nem is tudtuk igazán a saját játékunkat játszani, a Fehérvár pedig kalapemelést érdemel. Rendkívül összeszedetten játszottak ma, ezzel megnehezítették a dolgunkat. Bár megvoltak a helyzeteink, Tirronen pedig jól védett a kapuban, így rajta nem múlott semmi, de összességében az ellenfelünk jobb volt ma nálunk és megérdemelten nyert – mondta a találkozó után Philip Lukas, a vendégek mestere.

– Örülök, hogy nyertünk, mert a legutóbbi öt mérkőzésünkön jól küzdöttünk – kezdte értékelését a klub honlapjának Kevin Constantine. – Kezdve a Katowice elleni győzelemmel a CHL-ben, aztán győztünk Vorarlbergben is. Kicsit elfogyott a szuflánk Innsbruckban, de egy kis pihenő után különösen keményen küzdöttünk a Salzburg ellen és szombaton is. Mindeközben persze fontos, hogy pontokat is szerezzünk. Szükség van arra, hogy a munkának meglegyen a gyümölcse. A szurkolóink szempontjából is fontos volt ez a hazai győzelem. Idén annyira nem vagyunk sikeresek itthon, mint tavaly voltunk. Jó itthon nyerni a játékosok szemszögéből is, hiszen elhihetik, hogy a kemény munka kifizetődik.

– Innsbruck után volt időnk eleget pihenni. Már a Salzburg elleni meccs is egész jól sikerült, de nem győztünk. Ez feltüzelte a csapatot, úgy mentünk ki a pályára, hogy mindent megteszünk a sikerért – nyilatkozta az első ICEHL-es gólját szerző Ambrus.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában