Harmadszor rendezték a megyei finálét

2023.06.04. 09:22

A Balinka-Mecsér együttese nyerte a kispályás aranyérmet

Harmadszor rendezték a Fejér vármegyei kispályás focibajnokság fináléját, ezúttal a balinkaiak bizonyultak a legjobbnak, jobb gólaránnyal előzték meg Perkátát.

Horog László

Érthetően nagy volt az öröm, a Balinka-Mecsér nyerte a harmadszor kiírt megyei kispályás futballbajnokságot

Fotó: Horog László / FMH

A megszokott környezetben, a fehérvári futballaréna főbejáratával szemben található műfüves, utánpótlás centrumban bonyolította az idei döntőt is az FVLSZ, ismét kellemes napsütésben. Két éve az Úrhida gárdája nyert, tavaly Perkáta bizonyult a legjobbnak, utóbbiak nem titkoltan ismét diadalra készültek. Jól is teljesítettek, az utolsó meccs döntővel ért fel, ugyanis a veretlen Balinka-Mecsér találkozott a legutóbbi kiírás nyertesével. Helyzetek akadtak, azonban gól nem született, főleg a perkátaiak dolgoztak ki ziccereket, de elhibázták azokat. Bosszúsak is voltak a lefújás után, bár akadt közöttük, aki úgy számolt, hogy több lőtt góljuknak köszönhetően ők végeztek az élen.

Így kalkuláltak a balinkaiak is, aki a matekozás végén arra jutottak, hogy ők nyerték a seregszemlét. A rendező FVLSZ illetékesei mondták ki az igazságot, a Balinka nyerte a megyei bajnokságot, ugyanis 11 gólt lőttek és 3-at kaptak, a perkátaiak pedig 11-4-es gólaránnyal zártak. Mindkét gárda 11 pontot gyűjtött, bronzérmes lett a Sukoró együttese 8 ponttal, a Bicske csapata futott be a 4. helyre, 7 ponttal, a Mezőkomárom 4 egységet számlált, Alsószentiván nem szerzett pontot.

- Ismét jól sikerült a rendezvény, a korábbi esztendőkhöz hasonlóan. A célunk nem titkoltan az, hogy ezekből a csapatokból nagypályás együttesek szülessenek, amelyek később elindulnak a megyei bajnokságban. Bíztatok mindenkit, aki érez ehhez kedvet, valamint a lehetőségei megengedik, nevezzen megyei, nagypályás sorozatra. Sőt, szóljon a szomszédos település futballrajongóinak is – mondta az ötletgazda, az FVLSZ igazgatója, Schneider Béla. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában