Turós Levente megküzdött a helyéért

2023.06.07. 17:18

Az Eb-keretbe verekedte magát

Miközben az ökölvívó utánpótlás idősebb korosztályai vívnak ádáz küzdelmet a Bornemissza Gábor Emlékversenyen, addig a Fehérvár Küzdősport SE bunyósa jogot szerzett a serdülő Európa-bajnokságon való indulásra.

Ferencz Balázs

Turós Levente az Európa-bajnokságon bokszolhat

Forrás: Fehérvár Küzdősport SE

A honi ökölvívó utánpótlás krémje a legnívósabb hazai megmérettetésen, a 72. Bornemissza Gábor Emlékversenyen csatázik a ringben a héten. Az egri viadalon két versenyzőt küld kötelek közé a Fehérvár Küzdősport SE. Az ifjúságiak között 57 kg-ban Hippeller Panna, míg az ifik 75 kg-os súlycsoportjában Németh Zsolt bunyózik.

Az Emlékverseny első napján Turós Levente nem kisebb tétért szállt harcba, minthogy jogot szerezzen a serdülő Európa-bajnokságon való indulásra. Ehhez a regnáló Magyar Kupa-győztest kellett megvernie. Turós kéztörés miatt kénytelen volt kihagyni a kupaküzdelmeket, most azonban bebizonyíthatta, hogy súlycsoportjában egyeduralkodó.

Ezzel a győzelemmel Turós Levente a serdülők 60 kilogrammos kategóriájában az elsőszámú válogatott lett, vagyis utazhat a korosztály kontinensviadalára.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában