Külföldi érkezők

2023.07.18. 21:27

Mindkét megyei hokicsapatnál erősítettek

Az Erste Ligában induló FEHA19 együttese és a Dunaújvárosi Acélbikák gárdája is jelentett be erősítéseket. Mindkét csapat a védelmébe igazolt.

Beke Zsombor

Ivan Sysak (kékben, 28-as) Dunaújvárosban folytatja

Forrás: A klub

A DAB Ukrajnából erősített, a 22 éves Ivan Sysak végigjárta a korosztályos válogatottakat hazájában, a felnőtt ligában 2019-ben mutatkozott be a Ledyanye Volki Kyiv színeiben, majd  Sokil Kyiv csapatához került egészen mostanáig. 2022-ben a felnőtt válogatottban is számításba vették, 5 mérkőzésen 2 pontot szerzett. 

– Ivan egy igazi modern védő. Remekül passzol, harcias és hasznos az egy-egy elleni játékokban is. Nagy szerepe volt legutóbb az ukrán válogatott sikerében is. Új lehetőséget keresvén, sikerült megállapodnunk vele, így együtt, közösen tesszük meg karrierje következő nagy lépését – mondta róla Niko Eronen a Dunaújváros honlapjának.

A FEHA19 is erősített a védelemben belarusz utánpótlás-válogatott, Gennagyij Koszinszkij a kék-fehéreknél folytatja pályafutását. A 23 esztendős bekk 188 első osztályú mérkőzésen van már túl, az ifjúsági A-világbajnokságon képviselte Fehéroroszországot. Az elmúlt időben volt kitől tanulnia a pályán és az öltözőben is, hiszen olyan csapattársai voltak, mint az első körösen NHL-draftolt, kétszeres világbajnok, 400-nál is több NHL-mérkőzésen fellépő orosz klasszis, Nyikolaj Zserdev, vagy éppen a világbajnok orosz csatár, Denisz Kokarjov.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában