Kettőből kettő

2023.09.17. 12:00

Kiss Dávid: „Örülök, hogy így kezdtük a szezont”

A Hydro Fehérvár AV19 villámrajtot vett az osztrák központú hokiligában, az ICEHL-ben, miután az Asigo elleni 3-0-ás sikert követően Bolzanóból is elhoztak mind a három pontot Háriék.

Beke Zsombor

A Fehérvár (fehérben) a végére nem csak utolérte, hanem le is győzte az olaszokat

Forrás: Bolzano

Mindenki izgatottan várta a szezonrajtot, hiszen a Volán háza táján több változás is történt a nyáron,  Kevin Constantine felmondott, helyére pedig a székesfehérvári Kiss Dávid került. A kinevezésének mindenki örült, hiszen több évig másodedzőként dolgozott a nagy csapat mellett, előtte pedig a Titánokkal ért el vezetőedzőként komoly sikereket. Asiagóban az elején ugyan kicsit nehezen vette fel a tempót a csapat, de aztán fokozatosan átvette az irányítást. Mindkét oldalon voltak lehetőségek, Roy és a kapuvas kiválóan tette a dolgát, és bár húsz percnyi emberhátrányt szedtek össze a játékosok, a vége 3-0-as fehérvári siker lett. 

Másnap Bolzanóban a tavalyi ezüstérmes várt a kék-fehérekre, Kiss Dávid együttese pedig ezt a feladatot is megoldott. A fehérváriak az első két harmadban többet védekeztek, az olaszok nyomtak, és negyven perc után 1-0-ra vezettek is. Aztán a harmadik harmadban varázsolt a Hydro Fehérvár AV19, először Kuralt váltotta Fournier zseniális átadását gólra, majd Magosi egy kontrát fejezett be eredményesen. Az i-re a pontot szintén a magyar támadó tette fel egy üres kapus találattal. A Volán hat ponttal zárta az olasz hétvégét, Kiss Dávid együttese villámrajtot vett az ICEHL-ben. 

– Valami nagyon különleges van a csapatban, mert vannak momentumok, amikor nem játszunk jól és szépen. Ez így volt ma az első két harmadban, mégis egy csapatként küzdöttek, és az utolsó percig hajtottak. Nehéz túra volt, két mérkőzést játszottunk két nap alatt. A Bolzano otthonában, amelyik ráadásul a liga egyik legjobb gárdája, 1-0-ás hátrányból fel tudtunk állni, vissza tudtunk jönni a harmadik harmadra, ki kell emelnem megint a kapusunkat, mert nagyszerűen tartott minket a mérkőzésbe. Ismét volt néhány kiállításunk, amelyeket el lehetett volna kerülni, de volt ma egy negyedik sorunk, akik hozták az energiát és gólokat lőttek, visszabillentettek minket a helyes irányba. Nagyon örülök, hogy így kezdtük a szezont, ez is volt a tervünk, mindig jó érzés, amikor sikerül elérni a céljainkat – mondta Kiss Dávid a lefújás után a klub honlapjának.

A Bolzano elleni mérkőzés összefoglalója:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában