Kettős győzelemmel

2023.10.01. 19:45

Bejutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe a Dunaújváros

A DFVE vízilabdacsapata a III. Kerület ellen negyeddöntőzött a BENU Magyar Kupában. Vad Lajos együttese kettős győzelemmel jutott be a Final Fourba.

Beke Zsombor

A DFVE simán bejutott a négyes döntőbe

Forrás: Szabóné Zsedrovits Enikő / DH

A hétvégén a női vízilabda hazai világába rendezték meg a Magyar Kupa negyeddöntőit. A DFVE-re a III. Kerület várt. Az első összecsapást Dunaújvárosba rendezték, a fővárosiak elég sokáig tartották magukat, szinte végig vezettek, a két csapat pedig fej-fej mellett haladt. Gólzáporosra sikeredett ez a mérkőzés, az első negyedet 5-5-el abszolválták a felek, míg a másodikat 4-4-gyel. A harmadik játékrész végén váltott a Fejér vármegyei gárda tempót, Garda ötméteresből kétszer is betalált. Innen még visszajött a III. Kerület, de aztán a találkozó végén megint robbantott a Dunaújváros, így 15-12-re nyertek a hazaiak.

A szombati visszavágót háromgólos előnyből várhatta a DFVE, ennek ellenére a fővárosiak bekezdtek, 2-0-ra mentek a Pest vármegyeiek. Ezt követően azonban megrázta magát a Dunaújváros, gyors négy góllal átvették a vezetést. Aztán 2-3 gól körül mozgott a differencia, aztán a negyedik negyedben kinyílt a gólcsap, Gardáék 7-1-es utolsó nyolc percet produkáltak, és végül nyertek 17-8-ra.

Az újvárosiakon kívül a négyes döntőben ott lesz az UVSE, az FTC-Telekom, valamint a BVSC.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában