Négygólos vereség

2023.10.08. 17:19

Egy megnyert negyed kevés volt a Dunaújvárosnak

A DFVE női vízilabdacsapata vasárnap megkezdte szereplését a Bajnokok Ligája csoportkörében, az első ellenfél a görög Alimos NAC Betsson gárdája volt.

Beke Zsombor

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / DH

Alimos NAC Betsson – DFVE 14-10 (3-1, 1-2, 4-3, 6-4)

Vad Lajos fiatal együttese a selejtezőkört mondhatni gond nélkül vette, így készülhetett a BL csoportkörre, a sorozat küzdelmei pedig ezen a hétvégén meg is kezdődtek, elsőre idegenbeli túra volt a dunaújvárosi lányokra. A helyzetet nem könnyítette meg, hogy két alapemberre, Kardos Laurára és Sümegi Nórára nem számíthatott a szakmai stáb. A találkozó a magyar csapatkapitány, Garda Krisztina bombájával indult el, de aztán az első nyolc perc nem alakult túl jól Fejér vármegyei szempontból. Maczkó hiába hárított még ötméterest is, nyolc perc játék után 3-1-et mutatott az eredményjelző. A második etap sem indult túlságosan jól, Kontogianni találatával már 4-1 volt oda. Alig kevesebb mint három perc volt már csak vissza a nagyszünetig, amikor Garda büntetőből szépített, ezzel pedig egyszersmind megtörte a hosszú dunaújvárosi gólcsendet. Ehhez a DFVE vezére még egyet hozzápakolt ötméteresből, így egyre csökkent a hátrány, 4-3.

A harmadik negyedben sajnos nem folytatódott a felzárkózás, a görögök többször is feltörték a magyar reteszt, az utolsó nyolc percet 8-6-os állással várták a felek. Koolhass góljával ismét háromra duzzadt a hazai előny, és innen pedig már nem is volt visszaút, nem tudott érdemben közelebb zárkózni a Dunaújváros, a gólzáporos negyed játékrésszel 14-10-re alakult a végeredmény.


 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában