Alsóházi rangadó

2023.10.28. 21:42

Pontot mentettek a lányok

Nem bírt egymással a Simple Női Liga 9. fordulójából előrehozott mérkőzésen a Fehérvár FC és a Soroksár.

Ferencz Balázs

Simon Franciska (fehérben) harcol a labdáért Gégény Petrával

Fotó: Nagy Norbert

A fehérvári lányok számára élet-halál kérdése volt, hogy pontot, vagy pontokat szerezzenek az ugyancsak a tabella hátsó régiójában tanyázó Soroksár ellen. A Vidi női együttese nagyvonalú és előzékeny volt aktuális ellenfelével szemben, hiszen a bajnokság 9. fordulóját a november 4-i hétvégén rendezték volna, de a Soroksár SC kérte a találkozó időpontjának módosítását, ugyanis a jövő hétvégén több utánpótláskorú játékosa is a korosztályos válogatottban lesz. A fehérváriak annak ellenére belementek a korábbi csatába, hogy elsőszámú kapusuk, Terestyényi Anna a Nemzetek Ligája-találkozókat játszó felnőtt válogatott kerettel dolgozik épp. 

Bognár Petra tör előre, Földvári Fanni és Szabó Bernadett figyelik
Fotó: Nagy Norbert

A Sóstói Stadion zsizsegő árnyékában feszültek egymásnak a lányok, hiszen a női meccs szünetében kezdődött az arénában a Vidi DVTK elleni NB I-es meccse. Akkorra már a Soroksár vezetett 1-0-ra, mert egy eladott labdából indult vendégakció végén a bal oldalon kilépő Patkós emelt a bal sarokba Németh Noémi felett. Küzdelmes volt a csata az eső áztatta gyepen, s a harcosságnak meg is lett az eredménye. A 82. percben a fehérváriak védője, Jánosi Ninetta talált a kapuba, s ezzel mentett fontos pontot a Vidi.

A Fehérvár FC női együttese továbbra is kieső helyen áll, a 11. a tabellán, ugyanannyi pontot, négyet gyűjtött, mint a közvetlen rivális Szeged.

Farkas Gerda nyomasztó helyzetben
Fotó: Nagy Norbert

Fehérvár FC Női - Soroksár SC Női 1-1 (0-1)

Sóstói Stadion edzőpálya, 50 néző. Vezette: Kalydy Dionízia Imola (Trapp Enikő, Végh Márton)

Fehérvár FC: Németh N. - Szabó E., Romanoczki, Jánosi, Simon F. - Bognár P., Szabó B. - Farkas G., Földvári, Kántor - Kozma. Vezetőedző: Andorka Péter

Soroksár: Lengyel - Bozsik, Mucsi, Gégény, Győrik, Jákri, Patkós, Nyul, Váradi, Szijártó, Nagy V. (Ranyhóczki, 40.) Vezetőedző: Dukon Béla

Gól: Jánosi (82.) ill. Patkós (24.)
Sárga lap: Bognár (17.), Kántor (45.), ill. Bozsik (60.), Váradi (85.)
Kiállítva: Romanoczki (92.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában