A válogatott Kalmár Zsolt Európa-bajnoki szereplése is veszélybe kerülhet

2023.12.20. 16:53

Műteni kellett a Vidi középpályását

A Fehérvár FC klasszis középpályása november végén, a Kecskeméti TE elleni bajnoki első félidejében szenvedett sérülést, le kellett cserélni.

Ferencz Balázs

Kalmár Zsolt a KTE ellen sérült meg

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Török Attila

A klub honlapja számolt be Kalmár Zsolt állapotáról. A középpályást meg kellett műteni. 
„Kalmár Zsoltnál az ismételt vizsgálatok a korábbi lágyéktáji sérülés műtéti ellátását tették szükségessé. A beavatkozás kedden sikeresen megtörtént, Kalmár felépülése előreláthatólag több hónapot vesz majd igénybe” - idézte a klubhonlap dr. Kovács Tibor Dávid csapatorvos szavait.
Ebből nem derül ki, hogy Kalmár mennyi időre dőlt ki, de könnyen lehet, hogy veszélybe került az Európa-bajnoki szereplése is. A Vidi játékosa még a műtét előtt tekintett vissza az fehérváriak szereplésére.
– A csapat összeállt és egy nagyon jó utolsó hét-nyolc fordulót tudtunk futni. De ezen én nem lepődtem meg, hiszen már az elején megmondtam, hogy azzal a céllal érkezem, hogy egy nagyon jó csapatot kell kialakítanunk, és az első öt között kell végeznünk. Ez most jelenleg meg is van – fogalmazott Kalmár Zsolt a fehervarfc.hu-n. – Olyan összhang alakult ki az öltözőben, amivel meg tudjuk nyerni a meccseket. Persze ehhez hozzájárulnak az edző taktikai utasításai és a váltásai. Látszik, hogy minden meccsen fejlődünk és jó focit akarunk játszani. Remélem, hogy tavasszal ugyanílyen formában vágunk neki a meccs-sorozatnak. Tavasszal többnyire idegenben kell mutatnunk azt a bátor játékot, amit az ősszel hazai pályán. Meccsről-meccsre kell haladnunk, s majd a szezon végén meglátjuk, mire lesz elég.  Nagyszerű érzés volt számomra, hogy újra ott tudtam lenni a válogatottban. Főleg úgy, hogy Eb-kijutással is járt. Nagyszerű idényt zártunk, jó focit mutattunk minden mérkőzésen. Arra készülünk, hogy az Eb-n is nagyot alkossunk. Minél előbb vissza szeretnék térni a pályára. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában