NB I.

2023.12.17. 20:12

Döntetlennel búcsúztatta 2023-at a Puskás

A Puskás Akadémia hazai pályán búcsúztatta az évet, a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójában Hornyák Zsolt együttese a Mezőkövesd Zsóryt fogadta.

Beke Zsombor

A vasárnap esti bajnokin inkább a küzdelem dominált a Puskás (kék) és a Mezőkövesd között

Forrás: Dömötör Csaba/ Nemzeti Sport

Mindkét csapatnak nagy volt a tét a téli szünetet követően, hiszen a Mezőkövesd a tabellán az utolsó helyet foglalja el, így a tavaszt minél jobb helyzetből várná, sőt egy győzelemmel vonal fölé érne a gárda. A felcsútiak a dobogóért vannak harcban, amely egyre sűrűbb, hiszen a 34 pontos Paks mögött a Zalaegerszeg elleni győzelmének köszönhetően 33 egységgel lohol, míg a Fehérvár 30 ponttal a harmadik. Utóbbi gárdához tapadna a PAFC is, a vasárnap esti, Mezőkövesd elleni bajnokin Hornyák Zsolt nem számíthatott Batik játékára.

Bár az első kapura lövés a hazaiaktól érkezett, jó néhány percig a felcsúti térfélen pattogott a labda, a hatodik percben Stronati állította meg a tizenhatoson belül Drazsicsot, a vendégek reklamáltak, a VAR megnézte, nem büntető. A döntés következtében Derdák Marcell játékvezető első befújt NB I-es tizenegyese még váratott magára, érdekesség, hogy a spori pont ezen a párosításon fújta először a sípot az első osztályban. A 12. percben majdnem mutathatott a kezdőpontra, Nagy Zsolt húzta meg a szélen, beadása megtalálta Colleyt, akinek fejesét védte Piscitelli. Főleg a mezőnyben zajlott a játék, egyik csapat sem tudott igazán fölényt kialakítani, de helyzetek sem nagyon adódtak. A következő lehetőségre egészen a 34. percig kellett várni, ekkor Favorov lőtt, de beleért egy védő, így szögletre pattant. A hajrára mindegyik oldalra jutott egy-egy kísérlet, először Szolnoki távoli lövése szállt fölé, a túloldalon Cseke próbálkozását fogta Markek.

Próbálta aktívabban kezdeni a második félidőt a Puskás, a hazai támadások elsősorban Colleyt próbálták megtalálni, de a csatárhoz vagy nem jutott el a labda, vagy nem találta el a kaput. Az 59. percben hármas cserével próbált Hornyák Zsolt új lendületet adni csapatának, beállt Gruber, Plsek, és Soisalo is. A 61. minutumban Nagy Zsolt estében lőtt a 6 méterről, Piscitelli lábbal védett, a kipattanót Soisalo közelről nem tudta bepofozni. Jóval többet birtokolta a labdát a Puskás Akadémia, de igazán nagy ziccert nem tudtak kialakítani a Fejér vármegyeiek, Soisalo szabadrúgását védte Piscitelli, míg Gruber távoli löketénél nem kellett játékba avatkoznia. A 76. percben kissé a semmiből nagy lehetőség adódott a Mezőkövesd előtt, Molnár lőhetett a tizenhatos vonalánál tisztán, de Stronati önfeláldozóan bevetődve hatástalanította a kísérletet. A 83. percben megrezdült a Zsóry hálója, egy lefejelt labdát Gruber juttatott a kapuba, ám a fiatal játékos lesről talált be. Tördelte a játékot a Mezőkövesd, a vendégeknek jobban ízlett a döntetlen, a Puskás ment előre, de az igazi átütő erő hiányzott. Az utolsó percekben egyik együttes sem tudott már kialakítani veszélyes szituációt a másik kapuja előtt, így maradt a gól nélküli döntetlen. A Puskás Akadémia a negyedik helyen zárta az őszt, két ponttal lemaradva a dobogótól.

Puskás Akadémia FC – Mezőkövesd Zsóry FC 0-0
Felcsút, 800 néző. V.: Derdák (Kóbor, Aradi)
PAFC: Markek – Szolnoki (Puljic 74.), Golla, Stronati, Ottewil – Maceiras, Favorov (Plsek 59.) – Corbu, Levi (Soisalo 59.), Nagy Zs. (Komáromi 71.) – Colley (Gruber 59.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt.
Zsóry: Piscitelli – Kállai K., Pillár, Beriasvili, Vajda – Cseke, Nagy G. – Molnár (Kojnok 94.), Cseri (Nahirnij 81.), Kállai Z. (Babunszki 59.)– Drazsicz (Szalai 94.). Vezetőedző: Kuttor Attila.
Sárga lap: Colley (53.), ill. Cseke (22.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában