A cunderesek készen állnak a folytatásra

2024.02.14. 20:36

Az újonc már a hétvégén bebiztosíthatja harmadosztályú tagsága megőrzését

A Máv-Előre Cunder Kézisuli csapata eredményes felkészülési időszak után vág neki az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság tavaszi idényének, Erdei Krisztián bízik a biztos bennmaradást jelentő felsőházi rájátszás kivívásában.

Krebsz András

Több mint két hónapos szünetet követően február harmadik hétvégéjén folytatódnak a bajnokság küzdelmei: a kilenc forduló alatt tíz pontot begyűjtő, a tabella 3. pozícióját elfoglaló fehérvári kézisek ha nem is kényelmes, de mindenképpen bizakodásra okot adó helyzetből várhatják az utolsó három alapszakasz mérkőzésüket.

– Jó erőben vagyunk, jól sikerült a felkészülés. Az elmúlt időszakban főként a kondicionális képességek fejlesztésére valamint a védekezés és a lerohanás gyakorlására helyeztük a fő hangsúlyt. Ezek mellett az egyéni képességek fejlesztését sem hanyagoltuk el – mondta Erdei Krisztián, a cunderesek trénere.

A B-csoportban vitézkedő Erdei-tanítványok szombaton a jelenleg hét ponttal a hatodik helyen álló BVSC-Zugló otthonába látogatnak. Fodor Péteréket a két bajnoki pont megszerzése mellett az ősszel elszenvedett hazai vereségért való visszavágás reménye is motiválhatja.

Ezt követően a székesfehérvári együtteshez a dobogó második fokát elfoglaló TFSE csapata érkezik Székesfehérvárra, majd Ruprecht Benedekék egy idegenbeli túrával, a sereghajtó Budapesti Honvéd elleni, reményeik szerint már tét nélküli összecsapással fejezik be az alapszakasz küzdelmeit.

– Ha sikerül behúznunk a BVSC elleni találkozót, akkor már biztosan bejutunk a felsőházba, nem szeretnénk a végére hagyni a döntést. A TFSE ellen bravúr lenne a győzelem, bár idegenben azért pontot tudtunk rabolni tőlük. A sikeres folytatás érdekében egy belső pozíciókban bevethető, de főleg irányító poszton játszó lengyel sráccal bővült a keretünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában