Megye I

2024.04.22. 12:37

Kinyílott a gólzsák Csóron

A vármegyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 24. fordulójának szomszédvári összecsapását szoros meccsen nyerte a Tóvill Kápolnásnyék a Martonvásár ellen, míg az alsóházi rangadón a Csór Truck-Trailer magabiztosan győzte le az Enyinget, akárcsak az Ikarus-Maroshegy a Mezőfalva gárdáját.

Káldor András

A kápolnásnyéki Kun Gergő (fehérben) jó játékkal járult hozzá csapata Martonvásár elleni győzelméhez

Fotó: Kricskovics Antal

Tóvill-Kápolnásnyék – Martonvásár 1–0 (0–0)
Kápolnásnyék, néző
Vezette: Kovács Róbert.
Tóvill-Kápolnásnyék: Palásthy – Szajkó, Lipóth, Rózsa (Pigler), Gáspár (Tóth M.) - Varga D. (Őz), Kiss Á., Zsigmond L., Kiss L. (Kharboutli Noor) – Czottner Á., Kun G. Vezetőedző: Höltzl Richárd.
Martonvásár: Farkas Cs. – Molnár G., Bányai (Gábor D.), Horváth L. (Kádár), Tóth D. - Gerebenics, Keresztesi, Gábor Á., Tar L. - Fügedi, Neuvert. Vezetőedző: Nagy Tibor.
Gól: Zsigmond L. (48.).
Jók: Kun G., Kharboutli Noor, ill. Tóth D., Gerebenics.

Az első félidőben a kapuk nem igazán forogtak veszélyben, egy martoni helyzet után tisztázott Czottner Ádám a gólvonalról. A szünetben a hazaiak hármat cseréltek, ennek hatására egy sokkal összeszedettebb Nyék jött ki az öltözőből. A 48. percben egy előrevágott labdára csapott le a szemfüles Zsigmond Levente, és a kifutó kapus mellett a kapuba passzolt, 1-0. A 81. percben egy erősen les gyanús szituáció után Kádár József került a Palásthy Dáviddal szembe, de 5 méterről teljes erőből a kapusba lőtt. A szezon leggyengébb teljesítménye után örülhetett a Nyék a győzelemnek.
Tudósított: Sziládi István.

Mány-Bicske II. – Tordas 0–2 (0–0)
Mány, 100 néző
Vezette: Góbi Soma Gábor.
Mány-Bicske II.: Bessenyei – Vicz (Glück), Juhász Bálint, Csata, Nemes (Nagy Á.) – Junior Joaz, Nagy M., Nyúl (Keresztesi), Rimele - Vass (Jónás), Peinlich. Vezetőedző: Mikhail Stiven.
Tordas: Cseresnyés A. – Danis, Tolnai P., Balogh B., Kovács Á. (Horváth B.) - Dely, Szilágyi, Somogyi T. (Kovács A.), Hernádi - Cservenka (Csizmarik), Ilyés. Vezetőedző: Horváth Sándor.
Gól: Horváth B. (59., 72.).
Jók: Juhász Bálint, ill. Horváth B., Cservenka.

Harcias játékkal indult a találkozó, mindkét csapat inkább brusztolt, mint focizott. Sok technikai hiba, nagy mezőnymunka és kevés helyzet jellemezte az első félidőt, amelyben inkább a hazai csapat volt aktívabb, de a Tordas masszív védekezését nem tudták feltörni. Csak egy súlyos sérülés emelte a hőfokot: a Mány fiatal szélsőjét, Nyúl Leventét a mentő vitte el szünetben, bokasérülése miatt. A pihenő után sem sokat változott a játék képe, de idővel a Tordas egyre feljebb merészkedett, és veszélyes kontrákat vezetett. Az 59. percben egy gyors, korszerű baloldali támadás, majd okos centerezés után Horváth Benett talált a hálóba, 0-1. Bő negyedóra múlva, lemásolták a támadást a tordasiak, és Horváth B. duplázott, 0-2. Az érdemi kérdések itt el is dőltek, a Mány-Bicske II már nem tudott újítani, nem volt benne a gól a játékukban. Közepes iramú, de férfias meccsen, a kapu előtti határozottságával a Tordas megérdemelten vitte el a pontokat.
Tudósított: Varga Mihály.

Sárbogárd – Sárosd 2–0 (0–0)
Sárbogárd, 150 néző
Vezette: Domak Ádám.
Sárbogárd: Brúzsa – Gráczer Bence, Tölgyesi, Luczek, Reizinger – Mayer D., Szalai Á., Tóth P. (Joó), Horváth Á. - Bencze, Vagyóczki. Vezetőedző: Pajor László.
Sárosd: Bolla J. – Susa, Dvéri II. Zs. (Vámosi), Hushegyi, Pribék – Klémán M., Lakakisz (Buza), Majláth, Bánszki - Paksi, Meszlényi. Vezetőedző: Lendvai Tamás.
Gól: Gráczer Bence (82.), Horváth Á. (86.).
Jók: Gráczer Bence, Szalai Á. Horváth Á. ill. Bolla J., Majláth.

Lassan indult a találkozó, az első említésre méltó eseményre 10 percet kellett várni, ekkor Reizinger Bence 20 méteres lövése centikkel kerülte el a kaput. A 20. percben Mayer Dávid éles szögből 8 méterről a felső lécet találta el. A 25. percben Luczek Roland 18 méteres lövése a kapusról kipattant, amire Reizinger Bence érkezett, de a hálóőr bravúrral mentett. A 60. percben Bencze János szabadrúgása után Gráczer Bence fejese a felső lécről pattant ki. A 73. percben Lakakisz Nikolasz a 16-os sarkáról vette célba a hosszú sarkot, de Brúzsa Sándor remek vetődéssel szögletre tolta a labdát. A 82. percben Joó Gergő bedobását Vagyóczki Patrik megcsúsztatta és a középen nagyszerűen érkező Gráczer Bence a kapuba fejelt, 1-0. A 86. percben Horváth Ádám a kaputól 22 méterre két szép csellel tisztára játszotta magát, és kilőtte a hosszú sarkot, úgy, hogy a vetődő kapusnak nem volt esélye a hárításra, 2-0. A mérkőzés jelentős részében a hazai csapat akarata érvényesült és megérdemelten gyűjtötte be az újabb három pontot.
Tudósított: Sárbogárd SE

 

Bodajk SE – Móri SE 1–3 (0–1)
Bodajk, 100 néző
Vezette: Ibriksz Máté.
Bodajk: Nagy M. – Winkelman, Bőhm, Imrefi, Kurcz (Varga R.) - Farkas K. (Gyarmati), Farkas Cs., Kovács T., Csapcsár - Czéh, Lázár (Moór). Vezetőedző: Bregócs Gergő.
Mór: Janky – Galovszky (Stéger), Végvári Á., Loi, Radács – Kocsis D., Hajdu (Király K.), Paulik (Szabó K.), Mészáros B. - Lehota (Erni), Czachesz (Németh Á.). Vezetőedző: Németh Bálint.
Gól: Imrefi (62.), ill. Hajdu (54., 77.), Végvári Á. (38.).
Jók: Kurcz, Imrefi, ill. Végvári Á., Radács, Hajdu,

Az első perctől kezdve a vendégek birtokolták többet a labdát és irányították a játékot, de az első gólig igazi gólhelyzetet nem tudtak kialakítani. A 38. percben egy bal oldali szabadrúgásra jól érkezett Végvári Ádám, és a kapu bal oldalába lőtt, 0-1. Az 54. percben többször felszabadíthatott volna a vendéglátó, ide-oda pattogott a labda Hajdu Milán csapott le rá és a jobb sarokba lőtt, 0-2. A 62. percben egy hazagurított labdát Janky Barnabás a letámadó Imrefi Balázshoz passzolt, aki köszönte szépen, és 20 méterről az üres kapuba gurított, 1-2. Feljött a Bodajk, kitámadtak az egyenlítés reményében, és a 71. percben erre óriási lehetőség adódott. Ekkor Kurcz Balázs remekül indította Imrefit, aki egy pattanás után kissé kisodródva 14 méterről alig lőtt mellé. A kitámadó hazai csapat sorsát Hajdu pecsételte meg a 77. percben, amikor egy kiugratás után elpasszolta a labdát a tehetetlen Nagy Márk mellett, 1-3. A tavaszi szezon legjobb játékát nyújtó Bodajk SE csak megnehezíteni tudta a helyzeteit jól kihasználó Mór győzelmét.
Tudósított: Kovács Zoltán.

Ikarus-Maroshegy – KK Grain Kft.-Mezőfalva 4–1 (2–1)
Székesfehérvár, 60 néző
Vezette: Cseh Roland.
Ikarus-Maroshegy: Kovács Z. – Békefi, Kecskés, Menyhárt (Schmuck B.), Falusy - Szamarasz, Fi, Drexler (Mátyus), Gimes (Kiss D.) - Csuti (Schmuck A.), Mayer M. (Kovács L.). Vezetőedző: Szarka Martin.  
KK Grain Kft.-Mezőfalva: Kovács Á. – Balázs, Rózsahegyi (Kovács B.), Török, Rakonczai - Márki (Kovács K.), Németh B. (Gertner), Mekota, Villám - Morár, Sági. Vezetőedző: Villám Balázs.
Gól: Kovács L. (79., 81.), Drexler (15.), Csuti (20.), ill. Mekota (45.).
Jók: Kecskés, Békefi, Kovács L., Drexler ill. Rózsahegyi, Villám.

A 15. percben Mayer Martin remek indítását Drexler Lóránt higgadtan helyezte el a kapus mellett a hálóba, 1-0. Hasonló akció volt a 20. percben, ekkor Csuti Márton tolta el jó ütemben a labdát a kapus mellett, 2-0. A félidő lefújása előtt nem tudott felszabadítani a hazai csapat, ezt kihasználva szépített a Mezőfalva Mekota Bernát révén, 2-1. A 79. percben Kovács Levente harcolt ki egy büntetőt, melyet magabiztosan értékesített, 3-1. A 83.percben Kovács Levente jókor volt jó helyen, és egy újabb góllal lezárta a mérkőzést, 4-1.
Tudósított: Mezővári Balázs

Csór Truck-Trailer – Enying 4–1 (1–0)
Csór, 150 néző
Vezette: Wittner József.
Csór Truck-Trailer: Molnár B. - Bogdány, Dreska (Orosz), Vass, Finta – Tolnai M., Báles Zs. (Makai), Kásler Barnabás, Kásler Bence, Harangozó (Báles A.) - Pécsi (Victor). Vezetőedző: Pécsi László.
Enying: Elek – Mohai, Kizlinger, Labossa (Horváth Cs.), Lakatos - Csepregi, Kelemen, Schütz, Molnár L. (Doma) - Kéri, Kassai J. (Halász). Vezetőedző: Molnár Ferenc.
Gól: Pécsi (12.), Harangozó (56.), Tolnai M. (80.), Makai (88.), ill. Kizlinger (90.).
Kiállítva: Kelemen (16.), Mohai (87.).
Jók: Vass, Tolnai M., Pécsi, Kásler Bence, ill. senki.

A 10. percben Kásler Bence szlalomozott a vendégek 16-osán belül, majd látványosan fellökték. Jogosan ítélt büntetőt a játékvezető, melyet Pécsi László értékesített, 1-0. A 15. percben Tolnai Marcellt a félpályánál szándékosan felrúgta Kelemen Ferenc, Wittner József a lábra célzó enyingi játékost kiállította. A 37. percben Pécsi jobboldali beadását Kásler Bence fejelte kapura, de Elek Gyula szépen védett. Az 56. percben Pécsi csapott le egy lepattanóra, majd lekészítette a labdát Harangozó Mártonnak, aki 11 méterről okosan a kapu jobb oldalába lőtt, 2-0. Majd az 59. percben Victor Michel egy tiszta ziccert hibázott el. A 79. percben szöglethez jutott a hazai csapat, nem sikerült tisztázniuk a védőknek, a kipattanóra Tolnai M. érkezett az ötös sarkán és a kapuba bombázott, 3-0. A 86. percben Báles András tört be a 16-oson belülre, ahol Mohai Benedek lerántotta. A játékos sárga lapot kapott, mivel ez már a második volt neki, számára is korábban ért véget a mérkőzés. A megítélt büntetőt Victor kihagyta, de a kipattanót Makai András a hálóba vágta, 4-0. A 89. percben Kizlinger Zalán úgy gondolta, hogy egymaga fog revánsot venni a csóriakon. Hat hazai játékost cselezett ki, majd a kapus felett a kapuba ívelt, 4-1. A meccs legszebb jelenetét láthattuk. A végig feszült hangulatú találkozón a vendéglátók jobban sáfárkodtak a lehetőségeikkel.
Tudósított: Csete Krisztián.

Ercsi Kinizsi – Lajoskomárom 3–0 (1–0)
Ercsi, 100 néző
Vezette: Závotka Csongor.
Ercsi Kinizsi: Kovács N. – Mónus, Schnierer, Kun B., Juhász Bence (Rácz A.) - Lak, Hujber, Hodula M. (Baranyai), Petrás (Rácz K.) - Orza (Rebők), Buzás. Vezetőedző: Lieber Károly.
Lajoskomárom: Berta – Juhász M. (Németh Á.), Kovács K., Czéhmeiszter (Willerding Zs.), Csörgei (Deák Z.) - Gergye, Dudar E., Kövecses, Kővári B. - Dudar K. (Deák S.), Varga F. Vezetőedző: Dopuda Igor.
Gól: Kun B. (22.), Lak (56.), Mónus (61.).
Kiállítva: Berta (54.).
Jók: Mónus, Buzás, Schnierer, Hodula M., ill. Kovács K., Dudar E., Varga F.

Az első félidőben kiegyenlített játék volt, a 22. percben Kun Bálint egy szerencsés góllal megszerezte a vezetést a Kinizsinek, 1-0. Az 56. percben Kun B. csípte el Berta Ádám kapus passzát, aminek a vége a kapus kiállítása, és 11-es lett. A büntetőt Lak Imre magabiztosan értékesítette, 2-0. A 61. percben Mónus Márk lőtt szép szabadrúgás gólt, 3-0. A kulturáltan játszó Lajoskomárom ellen megérdemelt hazai győzelem született.
Tudósított: Flórián Gábor.

Szabadnapos: MÁV Előre FC Főnix

A góllövőlista állása:

1. Horváth Ádám (Sárbogárd) 20 gól
2. Mayer Dávid (Sárbogárd) 18 gól
3. Balogh László (MÁV Előre FC Főnix) 15 gól

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában