Pénteken eldőlhet

2024.04.17. 17:46

Nem húzná tovább az Alba

Második mérkőzését is megnyerte az Arconic-Alba Fehérvár a kosárlabda NB I/A rájátszásában a Sopron KC ellen.

Szupkai Gábor

Vojvoda Dávid pontjai nagyon kellenek

Fotó: NAGY NORBERT

A negyeddöntő második mérkőzését jobban kezdte a hazai csapat, mint az első mérkőzésen Székesfehérváron. Ez a jó kezdés arra volt elég, hogy egyetlen ponttal, 23-22-re nyerjék az első tíz percet. Az Alba játékosai önmagukhoz képest többet hibáztak, ám ezt sikerült levetkőzniük a második negyedre, és ráadásként Vojvoda Dávid elkezdett tüzelni. 

A harmadik negyedben aztán kétszámjegyűre növelte előnyét az Alba, úgy tűnt minden rendben, de jött egy apróbb megingás, Zubillaga mester időkérése azonban helyre billentett mindent. 

A 27. percben már 17 pontra hízott a különbség, így még az is belefért, hogy 10–0-lal nyitotta a záró negyedet a Sopron, de ezzel épphogy benézett újra tíz alá, többre már nem futotta. Az Alba 97-78-ra nyert, s pénteken bejuthat a legjobb négy közé.

– A csapat jól játszott védekezésben. Szerencsés vagyok, mert olyan jó játékosaim vannak, mint Vojvoda Dávid és Siyani Chambers. Több nevet nem mondanék, de sok jó játékosunk van, akik mind tudják a szerepüket, és ma sok pontot dobtak. Számomra azonban az a fontos, hogy ellenfelünk 78 pontot szerzett. Ha Vojvoda nem nyolc, hanem csak négy hárompontost vállal, valaki megszerez egy lepattanót, az én elképzelésem ma az volt, hogy védekezésben javuljunk, és ma ez jobban sikerült, azonban még nincs vége. Meg kell nyernünk még egy mérkőzést, és én vagyok olyan tapasztalt, hogy tudjam, még nincs lefutva a párharc. Készen kell állnunk, ki kell pihennünk magunkat, pénteken pedig egy nagyon fontos találkozót kell játszanunk, ahol megszerezhetjük a harmadik diadalt - mondta Alejandro Zubillaga, az Alba vezetőedzője.

Az elképesztő meccset produkáló Vojvoda Dávid nyolcból nyolc triplája jó helyre ment, összesen 33 pontot termelt. 

– Fontos mérkőzést nyertünk meg, Úgy jöttünk ide, hogy szeretnénk egy jó mérkőzést játszani, és győzelemmel távozni. Örülök, hogy ez sikerült. Tudtuk, hogy ez egy nagyon fontos mérkőzés a Sopronnak hazai pályán, ezért úgy is álltak hozzá a mérkőzéshez, hogy meg akarják mutatni, hogy ők itt ma nyerni fognak. Az elején rögtön kialakítottak egy tízpontos előnyt, de mi gyorsan tudtunk reagálni, és hamar visszajöttünk a mérkőzésbe, onnantól kezdve pedig már mi irányítottunk. Abszolút megérdemelt ez a győzelem, de a párharcnak még nincs vége, hiszen az állás 2-0, és három győzelemig tart a sorozat - nyilatkozta az Alba Fehérvár csapatkapitánya a mérkőzést követően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában