Utánpótlás

2024.05.19. 16:37

Melós mérkőzésen aratott győzelmet a Juventus

Nem volt könnyű dolga, de végül 1-0-ra megverte a görög Panathinaikoszt az olasz Juventus a Puskás-Suzuki-kupa vasárnapi játéknapján.

Szabó Róbert

Küzdelmes mérkőzés után biztosította második helyét a B-csoportban a Juventus

Fotó: puskasakademia.hu

Nem kisebb kérdésről, mint a B-csoport második helyéről döntött a Puskás-Suzuki-kupa vasárnapi játéknapjának nyitó mérkőzése. A két, egyaránt három ponttal álló Juventus és a Panathinaikosz csapott össze a pünkösd szép napsütésben.

Az első tíz percben egy olasz kapufa volt a legnagyobb lehetőség, ez pedig jelezte azt is, hogy a torinóiak dominánsabban kezdték a találkozót. A 19. percben aztán a görögök is megmutatták magukat, egy balról beívelt szabadrúgásra érkezett Hrisztosz Cerevelakisz, de csak az oldalhálót találta el. Riccardo Radunak, az olaszok kapusának aztán nem sokára ziccert kellett hárítania, amely olyannyira jól jött, hogy az ellentámadásból Francesco Leone kilőtte a jobb alsót tizennyolc méterről, ezzel előnyhöz juttatva a Juvét, 1-0.

A Panathinaikosz a második játékrészben felpörgött, nagy mezőnyfölényt alakított ki, azonban ezzel nem nagyon tudott mit kezdeni. Nagyon érződött, hogy a Juventus szeretné bebiztosítani a győzelmet, így nem vállalt nagyobb kockázatot, a görögök előtt azonban csak a hajrában adódtak nagyobb lehetőségek, de ezeket nem tudták kihasználni. Az 58. percben aztán Francesco Russo egy kontrából könnyedén lezárhatta volna az olaszok részére a mérkőzést, de Athanasziosz Zogasz parádés védést mutatott be, így maradt az 1-0-s eredmény.

A Juventus így a B-csoport második helyén zárja a Puskás-Suzuki-kupát, így a bronzéremért játszhat a hétfői helyosztón.

16. Puskás–Suzuki-kupa, B-csoport

Juventus FC–Panathinaikosz 1–0 (1–0)

Vezette: Derdák (Huszár, Horváth Z.)

Juventus: Radu – Montero Benia, Diallo, Bellino, Keutgen, Grelaud, Vallana, Zingone, Bibiskov, Omoruyi, Leone. Csereként pályára lépett: Contarini, Russo, Giardino

Panathinaikosz: Zogasz – Hadzarasz, Venakisz, Kaloszkamisz, Panosz, Terzisz, Gazisz, Georgopulosz, Teoharisz, Uzunidisz, Cerevelakisz. Csereként pályára lépett: Trikacisz, Zeka, Karuzosz, Latifaj

Gól: Leone (27.)

Kiállítva: Georgopulosz (a lefújás után)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában