Kettőből semmi

2024.06.02. 18:31

A második meccs sem volt könnyebb a Koronázóknak

Az European League of Football szezonjának második játéknapján, a Fehérvár Enthroners a liga honlapja által negyedik leggyengébb csapatnak rangsorolt Cologne Centurions ellen játszott idegenben.

Szupkai Gábor

Jack Mangel sokszor menekült most is

Fotó: Kricskovics Antal

Az első játéknapon a liga és Európa egyik legerősebb csapata, a Vienna Vikings érkezett a székesfehérvári First Fieldre, és a Koronázók nem vallottak szégyent. A mérkőzés bizonyos szakaszaiban kimondottan jól játszva kaptak ki 43-18-ra. 

Ezúttal papíron gyengébb ellenfél ellen játszottak a fehérváriak, de az elmélet gyakran csalóka lehet.

A Cologne Centurions vezethette a mérkőzés első támadását, és rögtön az Enthroners 14 yardosáig hordták vissza a labdát, és innen már csak négy játék kellett nekik az első touchdownhoz. A távolság  nagy részét a futó Gerald Ameln tette meg, de a végső döfést az irányító, Isaiah Weed vitte be 1 yardról, 6-0. Az extrapont kísérletet az Enthroners speciális csapata blokkolta, de csak a 30 yardosig sikerült visszacipelni a labdát, így a pontszerzés ebből nem sikerült. Jöhetett az első Enthroners támadás, amit saját 28 yardos vonaláról indíthatott a fehérvári gárda. És egészen parádésan indult a roham, hiszen az irányító Jack Mangel passzával Nathaniel Robitaille egészen a 7 yardos vonalig szaladt. Csakhogy következett egy rossz passz, majd egy fumble, így újra a hazaiak támadhattak. Nem sokáig, mindössze egy first down sikerült összehozniuk, a punt után pedig végre egy értékelhető visszahordás következett, és az ellenfél térfeléről indulhatott az újabb Koronázók roham, de nulla yardot hozott össze belőle Mangel és legénysége. Sikeres punt, saját 11-eséről kezdhetett a Centurions, és Ameln egyetlen futással a félpályáig vitte csapatát, de szerencsére repült a sárga zászló és érvénytelenítették a futást face mask – azaz sisakrács rángatás – miatt. A következő másodpercekben többször repült a szabálytalanságot jelző sárga rongyocska, ide is, oda is, de ez sem törte meg egy darabig a hazai lendületet. Weed dobta el kétségbeesetten a labdát a védők gyűrűjében, amit némi hazai segítséggel végül Gyarmati Máté gyűjtött be, interception. A saját 20-asról kezdett drive első húsz yardját Tóth Levente tette meg két futásból, majd jött egy pass interference büntetés és máris bőven a Centurions területén jártak a fehérváriak. Végül 25 yardos mezőnygólra kényszerült az Enthroners, sikertelenül. 

A következő Centurions támadás áthúzódott a második negyedre, és végül egy punttal zárult, ami után saját 10 yardos vonaláról indulhatott újra csatába a Koronázók csapata. Itt Ráthonyi Kende vitte be az első – és ebben a támadásban utolsó ütéseket is – a németeknek, mert végül a saját 26-osáról kellett elrúgnia a fehérváriaknak a labdát. A következő támadásából egyik csapat sem tudott még csak egy first downt sem elérni, viszont a németek puntere sokkal jobb munkát végzett, így a Cologne mindössze 26 yardot kellett megtegyen az Enthroners célterületéig. Ez mindössze három játékból sikerült, Connor Wedington 19 yardos elkapásával, 12-0. Az extrapontot újra blokkolta a Koronázók speciális egysége, de Roedion Henrique csak a 20 yardosig jutott, még mindig nincs pont Enthroners oldalon. A nagyszünetig még két nyúlfarknyi Koronázók és egy hasonló hosszúságú Centurions támadássorozat fért bele, különösebb eredmény nélkül, ráadásul a fehérvári irányító sántikálása sem jelentett sok jót. 

Samuel Bhoedjang remek visszahordásával folytatódott a meccs, közel a félpályához vehette a kezébe ismét az irányítást Mangel. Tóth Nándor elkapásával, majd Ráthonyi futásaival robogott előre az Enthroners, és Tóth Nándor végül videózás után érvénytelenített elkapásával ért véget 13 yarddal a gólvonal előtt. Innen viszont Weed olyan parádés hat és fél perces driveot vezetett végig a pályán, hogy az megsüvegelendő. A támadást Ameln fejezte be egy 10 yardos touchdown elkapással, majd a meccsen először az extrapont is jó, 19-0. Ezzel szemben a Koronázóknak 10 yardra sem futotta három kísérletből, újabb punt és újabb hazai roham, ami ismét áthúzódott a következő játékrészre is.

Ott viszont rögvest egy 46 yardos Weed touchdown passz  érkezett Jannik Lörcks kezei közé, 25-0. Az extrapont kísérletet harmadszor is blokkolta a Koronázók speciális egysége, és mivel három a magyar igazság, ezt már vissza is hordta Laurynas Orlovičius, 25-2. A fehérvári 36-osról kezdhette a labdabirtoklást az Enhroners, és ezúttal Tóth Levente vette hátára a csapatot, Ráthonyi is besegített, de az utolsó 10 yardot Robitaille elkapása oldotta meg, 25-8. A kétpontos is sikeres, Mangel passzát Henry Rowland kapta el, 25-10. Csakhogy rögtön jött a válasz, Weed újra jól irányított, a támadást Ameln 1 yardos futása zárta, az extra is jó, 32-10. A Koronázók támadása egy elvesztett fumblet tartogatott, újra 19 yardnyira kapta meg a labdát a Centurions, és szépen futásokkal pörgetve az órát végül három perccel a vége előtt egy mezőnygóllal 25 pontot tettek a két csapat közé, és beállították a végeredményt, 35-10. 

Június 9-én a Berlin Thunderhez utazik az Enthroners.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában