A szerbektől kikapott, búcsúzott az Európa-bajnokságtól a válogatott

2024.06.05. 16:05

A nyolcaddöntő jelentette a végállomást Szarajevóban

A magyar minifutball-válogatott a csoportmeccsek magabiztos játékát nem tudta megismételni Szerbia ellen, a szerda délutáni negyeddöntőben. A déli szomszéd 4-1-re nyert, ezzel a nyolc közé került.

Horog László

Kozó Viktor (fehérben) szerezte a mieink utolsó gólját az Európa-bajnokságon, a szerbek elleni derbin

Fotó: Vaszkó Viktor/minifoci.hu

Válogatott kispályás futballistáink a bosnyák fővárosban, az 1984-es, téli olimpián központi szerephez jutó Skenderija sportkomplexumban, az egykori kosaras fenoménról, Mirza Delibasicsról elnevezett csarnokban vívták meccseiket az Európa-bajnokságon. Az első csoportmeccsen a lengyelekkel találkozott a nemzeti együttes, a szakvezető, Trencsényi János csapata kiváló első félidőt produkálva megérdemelten nyert. Az első percek tapogatózó játéka után Kiss Gábor lövésével szerezték meg a vezetést a mieink, majd Kozó Viktor találata után már 2-0 állt az eredményjelzőn, a folytatásban Kiss ismét betalált közelről, a gólvonalról lőtt gólt, 3-0. A találkozó vége előtt tíz perccel szépítettek a lengyelek, ezzel kialakult a végeredmény.

D-csoport, 1. mérkőzés

Magyarország-Lengyelország 3-1 (3-0)

Magyar gólszerzők: Kiss G. (2.) Kozó V.

A folytatásban Törökország várt a mieinkre, a combizom-sérüléssel bajlódó kapust, Tajti Bencét Bohony Bálint helyettesítette a kapuban. A törököket az első játéknapon nagyon elporolták a románok, ezért a mieink ellen átgondoltabban futballoztak. A 10. percben Barabás harcolt ki egy szabadrúgást, amit Csoszánszki a hosszú sarokba bombázott, 1-0. Fölényben játszott együttesünk, az ellenfél jobbára a védekezéssel volt elfoglalva. A második magyar gólra hosszasan várni kellett, a lefújás előtti pillanatokban Győri Barnabás is betalált.

D-csoport, 2. mérkőzés

Magyarország-Törökország 2-0 (1-0)

Magyar gólszerzők: Csoszánszki, Győri

Az utolsó csoportmeccsen a fél évvel ezelőtti, az Egyesült Arab Emirátusokban rendezett vb-n bronzérmes válogatottunk a világbajnok románokkal találkozott. Miután a regnáló világelső jobb gólkülönbségének köszönhetően döntetlennel is megszerezte a csoport első helyét, bár nyerni akart, túlzott kockázatot nem vállalat a kelti szomszéd együttese. Mindkét

országból bőven érkeztek nézők Szarajevóba, így remek hangulatban zajlott az összecsapás. Mivel a presztízsen túl a csoportelsőség volt a tét, a mieink alakítottak ki több helyzetet, de egyet sem sikerült értékesíteniük, a gólnélküli döntetlennel a románok végeztek a kvartett élén, a magyar válogatott második lett.

D csoport, 3. mérkőzés

Magyarország-Románia 0-0

A szerda délutáni nyolcaddöntőben a szerbek vártak a mieinkre, az első percekben a magyar csapat birtokolta többet a labdát, a szerbek a biztos védekezésre helyezték a hangsúlyt. Egyik válogatott sem vállalt fel felesleges kockázatot, így a kapusoknak nem is akadt komoly dolguk. A 7. percben a semmiből szerezték meg a vezetést a szerbek, lecsorgó labdát lőttek Bohony kapujába (0-1). Csoszánszki azonnal két gyors lövéssel jelezte, hogy van tartása a csapatnak, de a szerb kapus védett. A magyar szurkolók is érezték a lelátón, hogy most nagy szükség van a biztatásra. A 16. percben összejött az egyenlítés, Domokos passza után Kozó Viktor talált be, a kapus már csak beleérni tudott a labdába, hárítania nem sikerült, 1-1. Rövidesen újabb gólt szereztek a szerbek, és bár a VAR vizsgálta az esetet potenciális szabálytalanság miatt, végül érvényes lett a találat, 1-2. Pár perccel később jött az újabb déli ziccer, Bohony kapus hatalmas bravúrral védett. Az első félidő végén Csoszánszkit állították ki egy szabálytalanság miatt a videobíró segítségével, 2-1-s szerb vezetéssel mentek a szünetre az együttesek.. A magyar csapat még a második félidő elején is emberhátrányban játszott több mint négy percig, de kihúzták kapott gól nélkül. A 30. percben egy szöglet után viszont már nem hibázott a rivális, 3-1-rre alakították az állást, négy perc elteltével pedig ismét betaláltak, eldőltek a nyitott kérdések. A folytatásban ment előre becsülettel a magyar csapat, de a szerbek kiválóan védekeztek. Az utolsó tíz perchez érkezve Trencsényi János behozta Lovászt vészkapusnak, bár harcoltak a fiúk, nem tudtak közelebb jönni. A szerbek 4-1-re nyertek, a magyar válogatott számára véget ért az Európa-bajnokság.

Nyolcaddöntő

Magyarország-Szerbia 1-4 (1-2)

Magyar gólszerző: Kozó

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában