Tetemes az előnye a polgárdi motorosnak

2024.06.03. 11:20

Csak nyelik a port a riválisai

A magyar junior nyílt motokrossz-bajnokság két legutóbbi versenyét is megnyerte a Danuvia 125 SKE ifjú motokrosszosa, Papp Kornél Oszkár. A 13 esztendős motoros előnye a 100 ponthoz közelít.

Ferencz Balázs

Hódmezővásárhelyen "munkás" volt a pálya

Forrás: Horváth-fotó

A Polgárdiban élő motokrosszos, Papp Kornél Oszkár listavezetőként rajtolt az MX 85-ös géposztály hódmezővásárhelyi bajnoki állomásán. A juniorok között repesztő versenyző az edzést, a kvalifikációt és az első futamot is nyerte. A második etapot a nagy esőzés miatt törölték, így újabb 25 pontot zsebelhetett be a 13 éves motokrosszos.

Papp Kornél Oszkár a GasGas nyergében
Forrás: Horváth-fotó


A tápióbicskei, nemzetközi megmérettetés előtt már 65 pont volt az előnye az összesített rangsorban, s a hétvégén Oszkár ezt meg is fejelte. Riválisai nem tudják már befogni, az edzésen az időmérő kvalifikáción és a futamokon is csak Papp porát nyelték. A legendás id. Németh Kornél által trenírozott Papp Kornél Oszkár kiegyensúlyozott versenyzéssel robog a junior bajnoki cím felé. 

A levegőt is uralja
Forrás: Varsányi B.


A polgárdi legény a magyar bajnoki sorozat keretében Nagykanizsán, Foktőn és Bugyin húzza majd a GasGas gázkarját. Most azonban rövid pihenő vár rá, majd Ausztriában gördül rajthoz, s az Európa-bajnokságon, sőt, a világbajnokságon is helyt állna aztán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában