NB III

2024.06.04. 14:59

Csont nélkül léptek feljebb

Elkészítette az NB III.-as osztályozók párosítását a Magyar Labdarúgó-szövetség, amely után kiderült, a Fejér vármegyei I. osztály bajnoka, a MÁV Előre FC Főnix mérkőzés, és ellenfél nélkül feljutott a harmadosztályba.

Káldor András

A MÁV Előre FC Főnix (fehér) júliustól az NB III.-ban vitézkedhet

Fotó: Kricskovics Antal

Hosszú évek óta készültek arra a Főnix FC berkein belül, hogy feljebb lépjenek. Az utóbbi két szezonban a második helyen zártak a vármegyei I. osztályban, úgyhogy már igencsak kijárt Pavlik József vezetőedzőnek és tanítványainak, hogy megmutassák magukat ország-világ előtt.

A csapat vasárnap az utolsó fordulóban ugyan két góllal vezetett az Ikarus-Maroshegy otthonában, ám ellenfelük fordítani tudott. Pavlik József már korábban is elmondta, hogy gőzerővel készültek az osztályozóra, és ez is közrejátszhatott a vereségben.

– Fogalmazzunk úgy, hogy élvezzük a sikert, talán még mi sem fogtuk fel igazán! Kétségtelen, hogy az utóbbi időben már az osztályozót tartottuk szem előtt, más edzéseket végeztünk, mint amilyeneket a bajnokságok végén szoktunk. Igazság szerint azonban nem játszottunk jól az Ikarus ellen, és teljesen megérdemelten nyert ellenfelünk. Ettől függetlenül nem volt ebből semmilyen gond, de szomorúak voltunk az éremátadáskor, és értelemszerűen nem voltunk jó hangulatban. Gyorsan hazament mindenki, mert a fejekben már az volt, hogy készülnünk kell az osztályozóra. – hangsúlyozta a szakember.

A pakliban természetesen benne volt, hogy nem kapnak ellenfelet, de ehhez nagyon nagy szerencse is kellett.

– Tizenhat csapatból az első tizenkettőben nem minket húztak ki, és az utolsó négy közül is a 15. golyó volt a mienk. Fortuna fogta a kezünket, úgy érzem a klub megérdemelte már ezt, hiszen öt éve küzdünk, hogy eggyel feljebb léphessünk! – tette hozzá.

Kemény alapozás vár a társaságra, de ezt már korábban megszokhatták Pavlik József játékosai.

– Kedden volt az utolsó közös találkozónk, utána mindenki elmegy szabadságra, mert június 28-án már edzőmeccset fogunk játszani, és július utolsó hétvégéjén már bajnoki forduló lesz. Nagyon sok munka áll előttünk, az nyílt titok volt, hogy a megyei első osztály csapatunkból nem mindenki fogja vállalni az NB III.-at, és ezekkel a játékosokkal még futnunk kell egy-két kört. Figyelembe kell azt venni, hogy innentől heti négy edzés lesz, ez alá nem akarunk menni. Örömteli viszont, hogy azok a fiataloknak, akik az U19-es alapcsoportban játszottak, nem kell azon gondolkodni majd, hogy eligazoljanak, mert ők akár az NB III-as csappatban folytathatják. Szeretnénk is a tehetséges fiatalokat egy sorral feljebb vinni! Egészen biztos, hogy három-öt új játékos érkezik majd, de még nem tájékozódtunk. Szerencsés helyzetben vagyunk, mert biztos, hogy lesz olyan a Fehérvár FC II. és a Dunaújváros csapataiban, akik nem akarnak a megyében játszani jövőre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában