Női vízilabda

2024.06.23. 19:04

Három újvárosi vízilabdázó a válogatottban

A szombati, Kanada elleni győzelem után szűkítette az olimpiára készülő női vízilabda-válogatott keretét Cseh Sándor és Mihók Attila. Az öt DFVE játékos közül három maradt bent a 16 fős társaságban.

Szabó Róbert

Garda Krisztina (12) is bekerült a magyar női vízilabda válogatott szűkített keretébe

Fotó: waterpolo.hu

A női vízilabda válogatott megkezdte felkészülését a 2024-es párizsi olimpiára. A lányok szombaton Kanada ellen ugrottak medencébe Gödöllőn, és 800 néző előtt magabiztos, 14-7-es sikert arattak. A dunaújvárosi lányok közül Garda Krisztina háromszor volt eredményes a találkozón.

A találkozó előtt Madaras Norbert, a Magyar Vízilabda szövetség elnöke több jubiláló játékost is köszöntött. Köztük volt Mahieu Geraldine, Horváth Brigitta, valamint Garda Krisztina is, azaz három dunaújvárosi vízilabdázó.

A folytatásban a válogatott előbb Athénban szerepel majd egy nemzetközi tornán, ahonnan San Franciscóba utazik majd a csapat, hogy ott másfél hétig készüljön a legutóbbi három olimpiát megnyerő amerikai válogatottal. 

A bő keretben öt dunaújvárosi lány, Dobi Dorina, Maczkó Lilla, Mahieu Geraldine, Garda Krisztina és Horváth Brigitta kapott lehetőséget, akik közül utóbbi három maradt bent a keretben a szűkítés után. A csapat azonban még így sem végeleges hiszen Franciaországba már csak egy 13 fős keret utazhat majd el az öt karikás játékokra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában