Öttusa

2024.06.11. 13:30

Kihirdették a válogatott kereteket az utánpótlásban

Horog László

Tárkányi Zsombor lövőedzésen a Börgöndi úti komplexumban

Fotó: Horog László / FMH

A honi öttusaszövetség kihirdette az utánpótlás világversenyekre utazó neveket, az illetékesek 10 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett egyetértettek azzal, hogy az utánpótlás szakmai vezető által előterjesztett, a szakmai bizottság által május végén elfogadott, az idei junior vb-re és az U17 Eb-re kiutazó válogatott keretek az alábbi versenyzőkből állnak.

A Volán Fehérvárt Tárkányi Zsombor, Csák Milán, Szécsi Nemere, Kiss Tibor, Viniczai Patrik, Bognár Levente és Turbucz Ivola képviseli a juniorok és a ifik viadalain.
Junior férfiak: Tárkányi Zsombor, Tamás Botond, Csák Milán, Marschall Attila. Tartalékok, ezzel férfi váltó tagok: Holéczy-Fehér Bogdán és Simon Barnabás.
Junior nők: Zemán Zóra, Dulai Kinga, Dobronyi Dorina, Mészáros Emma. Tartalékok, ezzel női váltó tagok: Varga Orsolya és Tóth Dorka
Mix váltó: Zemán Zóra, Tárkányi Zsombor

U17-es válogatott keret: férfiak, Szécsi Nemere, Viniczai Patrik, Kiss Tibor, Gyepessy Domonkos, Tartalékok, ezzel férfi váltó tagok: Bognár Levente, Vigassy Gergő
Nők: Turbucz Ivola, Herbák Hanna, Tajta Sára, Rajncsák Diána. Tartalékok, ezzel női váltó tagok: Bágyi Emese, Darányi Zóra
Mix váltó: Turbucz Ivola, Szécsi Nemere

– Nagy öröm, hogy ennyi sportolónk kap ezúttal is lehetőséget a korosztályos világversenyeken való bizonyításra, Alexandriában és Ankarában. Králl Dorka pedig később, az U19-es Eb-n lesz majd érdekelt Barcelonában, ami szintén bíztató. Amit viszont nagyon sajnálok, hogy a junioroknál az elmúlt két szezonban végig kiegyensúlyozottan teljesítő Gyugyi Laura sérülése miatt nem vehet rész az idei versenyeken, hétfőn műtötték, nagyon reméljük, minél gyorsabban visszatérhet közénk – közölte a szakosztály igazgatója, Vörös Zsuzsanna.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában