Megye I

2024.06.03. 11:11

Meglepetésekkel zárult az idény

A vármegyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 30., záró fordulójában a szokásoknak megfelelően az összes mérkőzésre egy időben került sor. A fehérvári rangadón kétgólos hátrányból fordított a bajnok MÁV Előre FC Főnix ellen az Ikarus-Maroshegy, míg a másik két dobogón végző csapat sima győzelmet aratott. A Lajoskomárom meg sem állt nyolc találatig Bodajkon, a Csór Truck-Trailer és a KK Grain KFT.-Mezőfalva együttesei pedig biztosan őrizték meg első osztályú tagságukat.

Káldor András

Pavlik Józsefnek, a Főnix FC vezetőedzőjének gratulál Schneider Béla az MLSZ Fejér Vármegyei igazgatója

Fotó: Kricskovics Antal / FMH

Móri SE – Sárosd 4–1 (4–0)

Mór, 300 néző
Vezette: Béd Ákos.

Móri SE: Zámbó – Végvári Á. (Hajdu), Loi, Bezerédi (Mészáros B.), Tetzl – Kocsis D. (Paulik), Tar B., Varga B., Sötét - Lehota (Radács), Szekeres (Szabó K.). Vezetőedző: Németh Bálint.

Sárosd: Bolla J. – Susa (Bánszki), Hushegyi, Pribék, Vida – Klémán M. (Majláth), Lakakisz (Kelemen), Várnai (Paksi P.), Dvéri II. Zs. (Paksi G.) - Paget, Kökény. Vezetőedző: Lendvai Tamás.

Gól: Lehota (7., 45.), Kocsis D. (27.), Bezerédi (42.), ill. Paksi G. (73.).

Jók: Bezerédi, Kocsis D., Varga B., Lehota, ill. senki 

A biztos bronzérem tudatában lépett pályára a hazai csapat, ám a motiváció azért láthatóan megvolt. A kezdéstől kezdeményezőleg léptek fel, és a 7. percben Lehota Viktor egy szép támadás végén a hálóba lőtt, 1-0. A 27. percben ismét egy sakk-matt akció végén Lehota Kocsis Dominik elé tálalt, aki 5 méterről helyezett az üres kapuba, 2-0. A 42. percben Bezerédi Ádám csapott le egy rosszul haza gurított labdára, és lőtt 25 méterről a kinn álló kapus fölött a hálóba, 3-0. A 45. percben az aktívan játszó Varga Balázst a büntetőterületen belül lövés közben akasztották, a 11-est Lehota higgadtan a kapu közepébe helyezte, 4-0. A második játékrészre visszább vettek a tempóból a móriak, a vendégek pedig nem nagyon jöttek feljebb. A 73. percben egy rosszul kiadott labdát szerzett meg le Paksi Gábor, és lőtt szemfülesen 30 méterről az üresen maradt kapuba, 4-1. A lefújás után megkapta a Móri SE harmadik helyen végzett csapata, valamint a vármegyei II. osztályú Móri SE II. együttese is a jól megérdemelt érmeket! 

Tudósított: Móri SE 

Sárbogárd – Mány-Bicske II. 5–0 (2–0)

Sárbogárd, 150 néző
Vezette: Rózsa Ádám.

Sárbogárd: Nyári (Brúzsa, Demeter) – Gráczer Bence, Tölgyesi, Horváth A. (Tóth P.), Szalai Á. - Horváth Á., Bencze, Simon V. (Szabó M.), Vagyóczki - Joó, Kindl (Csőgör). Vezetőedző: Pajor László.

Mány-Bicske II.: Bessenyei Á. (Cseresznyés) – Nagy M., Juhász Bálint, Vicz (Jónás), Nemes (Keresztesi) - Vass, Boda, Junior Joaz, Peinlich - Csata (Tóth I.), Punk. Vezetőedző: Mikhail Stiven.

Gólk: Kindl (31.), Joó (45.), Vagyóczki (51.), Horváth Á. (73.), Simon V. (80.).
Jók: Gráczer Bence, Horváth Á., Joó, Bencze, ill. senki

Jól kezdtek a hazaiak, rövid időn belül abszolút mezőnyfölényt alakítottak ki. Egymást követték bogárdi helyzetek, de az első gólra a 31. percig kellett várniuk a kilátogatóknak. Ekkor Bencze János szögletét Kindl Zalán értékesítette fejjel, 1-0. A folyamatos támadások a félidő hajrájában ismét egy szép gólt eredményeztek, a 45. percben Horváth Ádám és Joó Gergő összjátéka során Joó a védők mögé került és a hálóba lőtt, 2-0. A második félidő erős záporesővel indult, ám ez nem zavarta meg a Sárbogárd csapatát, tovább erősítette a vendégekre helyezett nyomását. Az 51. percben Bencze János remekül helyezett szabadrúgását Vagyóczki Patrik fejelte a kapuba, 3-0. A 73. percben egy vendég szabálytalanság után büntetőhöz jutottak a vendéglátók, melyet Horváth Ádám elegánsan helyezett a hálóba, 4-0. A gólgyártást Simon Viktor gólja zárta le a 80. percben, Tölgyesi Péter jó meglátással, nagyszerűen indította, és könnyedén gurított a vendégek kapujába, 5-0.  A sárbogárdi csapat ismét látványos játékkal örvendeztette meg szurkolóit, és az elmúlt 35 év legjobb eredményét érte el a bajnokságban!

Tudósított: Lengyel István

Bodajk SE – Lajoskomárom 0–8 (0–2)

Bodajk, 100 néző
Vezette: Szabó Dániel.

Bodajk: Nagy M. – Potornai, Turi, Bognár M., Imrefi - Farkas Cs., Kaszás, Listár, Bőhm - Farkas K., Czéh. Vezetőedző: Bregócs Gergő.

Lajoskomárom: Berta – Juhász M., Kovács K., Czéhmeiszter (Németh Á.), Csörgei - Vadászi, Gergye, Dudar E., Kövecses (Willerding Zs.) - Szontagh, Varga F. Vezetőedző: Dopuda Igor.

Gól: Kovács K. (28., 66.) Gergye (54., 82.), Juhász M. (24.), Szontagh (46.), Kövecses (49.), Dudar E. (59.).
Jók: senki, ill. Juhász M., Kovács K., Gergye, Kövecses
A mérkőzés 90 perce alatt a Lajoskomárom birtokolta többet a labdát, irányította a játékot, míg a hazaiak saját térfélen védekeztek és próbáltak kontrákban bízni. Ez a stabil védekezés egészen a 24. percig tartott, ekkor egy jobb oldali szabadrúgás után elaludt a védelem és Juhász Márton 7 méterről a kapu bal oldalába lőtt, 0-1. Továbbra is a lajosiaknál volt többet a labda, de igazi gólhelyzetet nem tudtak kialakítani. A 27. percben egy vitatható büntetőből viszont növelték előnyüket, melyet Kovács Krisztián értékesített, 0-2. A 35. percben szépíthetett volna a Bodajk, Listár Máté vihette a kapusra a labdát, de rossz megoldást választott. A második félidőben egy másik Bodajk jött ki a pályára. Elfáradtak, elfogyott a lelkesedés, a vendégek pedig sorra alakították ki a helyzeteket, amelyekből hatot sikerült kihasználni és ilyen különbséggel is teljesen megérdemelten nyertek.

Tudósított: Kovács Zoltán.

Ikarus-Maroshegy – MÁV Előre FC Főnix 3–2 (0–2)

Székesfehérvár, 100 néző
Vezette: Cseh Roland.

Maroshegy: Kovács Z. – Békefi, Kecskés, Horváth Zs. (Mayer M.), Kókány - Menyhárt (Póka), Szamarasz, Fi, Gimes (Szabó-Bakos) - Csuti (Kovács L.), Schmuck B. (Schmuck A.). Vezetőedző: Szarka Martin.

MÁV Előre FC Főnix: Barsch – Jungwirth (Kertész), Kónya, Csiba, Büki - Rubos Barnabás (Balogh L.), Rubos Bence (Adorján), Király B., Andróczi - Borbély (Lehoczky), Zólyomi (Réti). Vezetőedző: Pavlik József.

Gól: Kovács L. (71., 92.), Menyhárt (49.), ill. Rubos Bence (13.), Büki (33.).

Jók: az egész csapat, ill. Büki, Király B.

Az első félidő kiegyenlített volt, nagyobb helyzetek a vendégek előtt voltak. Hamar jött is az első találat, a 13. percben Rubos Barnabás első lövését még blokkolták a védők, de az ismétlést már gólra váltotta, 0-1. A 33. percben Büki Baltazár eresztett meg egy lövést távolabbról, a vizes labda megviccelte Kovács Zoltánt, és a hálóban kötött ki, 0-2. A második félidőre rendezte a sorokat az IKA, és ennek meg is lett az eredménye. A 49. percben Menyhárt Vendel 25 méterről óriási gólt ragasztott Barsch Gábor kapujába, 1-2. A 71. percben Szamarasz Periklészt buktatták 16-os sarkánál. A sértett állt a labda mögé, szabadrúgására a csereként beálló Kovács Levente érkezett tökéletesen és bólintott a kapuba, 2-2. A meccs végére mezőnyfölényben fociztak a vendégek, de a 92. percben Szamarasz tökéletesen indította Mayer Martint, aki az alapvonalról centerezett középre, ahol Kovács L. megelőzte a védőjét és a kapuba passzolta a labdát, 3-2. A végén tehát az Ikarus örülhetett a sikernek. Horváth Zsolt, a népszerű „Zsül", utolsó mérkőzését játszotta az Ikarus színeiben, így szép zárása volt ez a győzelem nagyszerű karrierjének. A szurkolók hajtós, színvonalas mérkőzést láthattak.

Tudósított: Mezővári András

Az aktív pályafutását az Ikarusban záró rutinos Horváth Zsolt (piros) és társai elrontották a bajnok Főnix FC örömét
Fotó: Kricskovics Antal / FMH

Csór Truck-Trailer – Ercsi Kinizsi 3–2 (1–2)

Csór, 100 néző
Vezette: Góbi Soma Gábor.

Csór Truck-Trailer: Lukács - Bogdány, Finta, Vass, Kásler Barnabás (Örsi) - Harangozó, Makai (Pécsi), Szabó D., Tolnai M., Orosz - Victor. Vezetőedző: Pécsi László.

Ercsi Kinizsi: Andrejev – Farkas K., Mónus, Schnierer, Kun B. – Juhász Bence, György, Rebők, Petrás - Orza (Baranyai), Rácz. Vezetőedző: Lieber Károly.

Gól: Victor (83., 92.), Kásler Barnabás (42.), ill. Orza (2.), Kun B. (21.).
Jók: az egész csapat, ill. Andrejev, Petrás, Orza

A 2. percben a hazai csapat még félig-meddig az öltözőben volt, amikor egy szélre kilőtt labdát némileg kisodródva Orza Ionut vágott Lukács Levente kapujába, 0-1. Ezt követően a csóriak sorban hagyták ki a helyzeteiket, míg 21. percben az Ercsi csinált egy kontrát, és Kun Bálint révén megduplázta előnyét, 0-2. Majd a 25 percben egy újabb, 20 méteres vendég próbálkozás után Lukács nagyot védett. Aztán a 42. percben Bogdány Márk adott keresztlabdát Harangozó Mártonnak, aki pontosan passzolt középre, ezt Szabó Dávid még elvétette, de a második hullámban érkező Kásler Barnabás szépített, 1-2. A 48. percben Harangozó nagy helyzetben a kapus és a kapu felett is átívelte a labdát. Az

57. percben Victor Michel lábában volt az egyenlítés, de elvétette a ziccerét. A 83. percben Örsi Martin kapott jó labdát a jobb oldalon, majd pontosan adott középre a jól érkező Victornak, aki a sokadik helyzetét már nem hibázta el, 2-2.  A 92. percben labdát szerzett a Csór a félpályánál, majd Örsi kiugratta Victort, aki győztes góllal búcsúztatta a szezont, 3-2. A második félidei hatalmas lelkesedésének köszönhetően fordította meg a meccset a vendéglátó gárda.

Tudósított: Csete Krisztián.

Enying – Tordas 1–3 (0–1)

Enying, 100 néző
Vezette: Szűcs László.

Enying: Elek – Mohai, Kizlinger, Paluska K., Kelemen - Horváth Cs., Molnár L., Kéri, Doma – Kassai J., Benkő (Kiss K.). Vezetőedző: Molnár Ferenc.

Tordas: Cseresnyés A. – Danis, Tolnai P., Kovács A. (Kovács Á., Győri), Balogh B. - Horváth B., Szilágyi, Somogyi T. (Dely), Hernádi - Cservenka, Ilyés. Vezetőedző: Horváth Sándor.

Gól: Kizlinger (75.), ill. Balogh B. (12.), Horváth B. (79.), Győri (88.).
Jók: Benkő, Kizlinger, Doma, ill. Horváth B., Illyés, Balogh B.
A kényszerű szombati mérkőzésnap megint nem kedvezett az enyingieknek, mivel a nagyszámú hiányzó az év legtartalékosabb felállását eredményezte. Ennek megfelelően a Tordas ragadta magához a kezdeményezést és a 12. percben Balogh Benedek révén meg is szerezték a vezetést. Egy beívelt szögletet sikerült a védőknek kifejelni, de az az üresen érkező középpályást találta meg, aki 16 méterről laposan lőtt a kapuba, 0-1. A fokozódó nyomás ellenére hősiesen küzdött az Enying, és az hogy a különbség nem nőtt az első negyvenöt percben csak a védelem helytállásának és Elek Botond kapus nagyszerű védéseinek volt köszönhető. Persze nem maradtak helyzet nélkül a hazaiak sem, bizonyítja ezt, hogy Paluska Krisztián szépen hozta helyzetbe Kizlinger Zalánt, ám a játékos a kapu mellé gurított. A 75. percben aztán büntetőből sikerült az egyenlítés, amikor egy újabb támadás alkalmával a beadásra érkező Doma Patrikot a levegőben kilökték a labda alól védők, és Kizlinger értékesítette a 11-est, 1-1.

A találkozó hajrája nem úgy sikerült, ahogy azt a hazai oldalon szerették volna. A 79. percben Horváth Benett kényszerítőzött társával majd éles szögből vette be Elek kapuját, 1-2. A 90. percben egy védelmi hibát követően Győri Tamás 18 méterről lőtt a blokkolni érkező védők mellett a hálóba, 1-3. A hazaiak szimpatikus játékuk ellenére sem tudták otthon tartani a pontokat az évadzárón.

Tudósított: Mohai Norbert.

KK Grain Kft.-Mezőfalva – Martonvásár 1–0 (0–0)

Mezőfalva, 70 néző

Vezette: Illés Áron.

KK Grain Kft.-Mezőfalva: Kovács Á. – Sági, Balázs, Rózsahegyi, Villám - Török, Márki (Szabó O.), Németh L. (Morár), Kovács B. (Németh B.) - Mekota (Csontos), Kovács K. Vezetőedző: Villám Balázs.

Martonvásár: Farkas Cs. – Süle, Molnár G., Oláh, Füzér (Gábor D., Gábor Z.) - Horváth L., Jordáki (Pintér O.), Keresztesi, Gábor Á. – Tar L., Fügedi. Vezetőedző: Nagy Tibor.

Gól: Morár (73.).

Jók: Kovács Á., Villám, Mekota, Morár, ill. Farkas Cs.
Az első félidőben inkább csak a két kapu között folyt a játék, két hazai helyzet mellett, és a fordulás után is szinte hasonló volt a játék. A mérkőzés egyetlen gólja egy vendéglátó szöglet után  érkezett a 73. percben. Az előtte kettő perccel pályára lépő Morár Gábor volt a leggyorsabb és a hálóba juttatta a labdát, ezzel kialakítva a végeredményt, 1-0.

Tudósított: Móricz Mercédesz
Szabadnapos: Tóvill-Kápolnásnyék

 


A góllövőlista végeredménye:

1. Horváth Ádám (Sárbogárd) 25 gól
2. Balogh László (MÁV Előre FC Főnix), Mayer Dávid (Sárbogárd) 22-22 gól

3. Klémán Máté (Sárosd) 20 gól.
4. Adorján Gergő (MÁV Előre FC Főnix), Horváth Benett (Tordas) 18-18 gól.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában