Nem lefokozták

2024.06.04. 21:02

Szélig Viktor alelnök lett

Szélig Viktor lett az osztrák jégkorongliga (ICEHL) egyik alelnöke.

Szupkai Gábor

Fotó: FMH-archív (Pesti Tamás)

A keddi salzburgi közgyűlésen eldőlt, hogy Alexander Gruber lesz a liga elnöke a következő négy évben. Mellé négy alelnök került: Szélig Viktor, a Hydro Fehérvár AV19 általános igazgatója, valamint René Dimter, Johannes Schwaiger és Erich Falkensteiner.

Az elnöki posztra a 63 éves bécsi Gruber volt az egyetlen jelölt, így talán nem meglepő, hogy egyhangúlag választották meg. Elődje, Jochen Pildner-Steinburg négy évig vezette a ligát, többek között vele sikerült átvészelni a koronavírusos időszakot.

Ellenben Szélig Viktor nem jelentkezett a posztra, hanem Gruber és Dimter felkérésére mondott igent a jelölésre. 

Van közöttünk jogász, üzletember, marketinges, én pedig a sportvonalat szeretném erősíteni. A klubok támogatását most megkaptuk, A liga célja, hogy jobb, értékesebb, eladhatóbb legyen. A létszámbővítésről a liga tulajdonosai, a klubok döntenek. Az a kérdés, hogy a beszálló csapat mit tud hozzáadni a ligához mondta az új magyar alelnök.

Szélig jelezte azt is, hogy több helyről is vannak érdeklődők a csatlakozásra, például a Gyergyói HK, amely egyelőre tapogatózó tárgyalásokat folytat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában